Novice


Arhiv: OSTANIMO SKRBNI IN ODGOVORNI

OSTANIMO SKRBNI IN ODGOVORNI - PRIMERI DOBRE PRAKSE V ZAŠČITI PRED NOVIM KORONAVIRUSOM

Arhiv: ZRSZ: Odgovori na najpogostejša vprašanja

Zavod RS za zaposlovanje je na spletni strani objavil dokument, kjer so dodana trenutno najpogostejša vprašanja delodajalcev in odgovori v zvezi z interventnimi ukrepi - skrajšanim polnim delovnim časom, začasnim čakanjem na delo, karanteno in višjo silo. Hkrati vabijo k ogledu objav rezultatov njihovih raziskav oz. napovedi delodajalcev

Arhiv: Priložnosti v krožnem in podnebno nevtralnem gospodarstvu in družbi

SRIP Tovarne prihodnosti (ToP), SRIP Materiali kot končni produkti (MATPRO) in SRIP Krožno gospodarstvo so združili moči in znanje za organizacijo niza spletnih dogodkov. Predstavili bodo novosti zakonodaje, nove trende in primere dobrih praks ter informirali o prihajajočih zahtevah za financiranje zelenih projektov. Dogodek je brezplačen, zaradi lažje organizacije prosimo, da se prijavite s spletno prijavnico. Z eno prijavo se prijavite na vse tri dogodke (24., 25. in 26. novembra 2020).

Arhiv: GZS pozvala Vlado, da ne zaostri ukrepov

Gospodarska zbornica Slovenije je na predsednika Vlade RS in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo že v četrtek naslovila pismo, v katerem je Vlado naprošala, da ne zaostri ukrepov proti širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ker ne bodo bistveno pripomogli k obvladovanju števila okuženih. GZS je pri tem izpostavila, da bi takšno postopanje povzročilo ponoven pretres v podjetjih, od katerih se številna že vse od pomladi soočajo z drastičnim upadom poslovanja.

Arhiv: Podaljšana tri javna povabila za subvencionirano zaposlitev brezposelnih

Zavod RS za zaposlovanje je objavil podaljšanje treh javnih povabil, na katerih lahko delodajalci kandidirate do porabe sredstev, po novem najdlje do 31. 3. 2021.

Arhiv: Vabilo - Gospodarski e-forum - dr. Matej Penca (BIA Separations)

Regionalna gospodarska zbornica Postojna vas vabi k udeležbi na Gospodarskem e-forumu z dr. Matejem Penca (BIA Separations), ki bo potekal on line. Pridružite se pogovoru z zanimivim gostom, ki ga bo vodila ga. Marjana Grčman.

Arhiv: Izpod peresa glavnega ekonomista GZS: Velike razlike pri oceni okrevanja med večjimi gospodarstvi

Družba IHS Markit je objavila novo globalno anketo o obetih okrevanja ključnih svetovnih gospodarstev in sektorjev. Zaradi spreminjajočih se razmer je ključen podatek o časovnici izvedbe ankete, saj se epidemiološka slika hitro slabša. Anketo so izvedli v 2. polovici oktobra med 6.700 družbami v 12 največjih gospodarstvih, pri čemer so izključili sektorje trgovine, energetike, gradbeništva in sektor države.

Arhiv: Brezplačno usposabljanje SOLIDWORKS osnove

Na Šolskem centru Nova Gorica, v okviru projekta Munera 3, organizirajo brezplačno usposabljanje SOLIDWORKS osnove, ki bo v celoti izvedeno online. Usposabljanje bo praktično naravnano, izvajalo se bo dvakrat tedensko in bo trajalo 50 ur. Program je namenjen novim uporabnikom ter obstoječim uporabnikom samoukom, ki bi želeli bolje spoznati pravilno tehniko modeliranja.

Arhiv: PREGLED SLOVENSKIH IN EVROPSKIH AKTUALNIH RAZPISOV

Za vas smo pripravili pregled slovenskih in evropskih aktualnih razpisov, ki jih zbrane najdete na enem mestu.

Arhiv: Objavljen predlog #PKP6

Vlada je objavila Predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covid-19 oziroma t. i. #PKP6, ki določa začasne ukrepe za omilitev in odpravo posledic nalezljive bolezni covid-19. Zakon je Vlada že poslala v obravnavo in sprejem v Državni zbor RS. Zakon bo začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.