Novice


Arhiv: Business Talks: Trusted Partner by CCIS, 9. marec 2022 ob 14h

Business Talks prihaja v novi preobleki z novo serijo izbranih gostov pod temo "Spoznaj prvake". Z izbranimi podjetji iz Slovenije, iz različnih sektorjev in okolij, bo potekala vrsta pogovorov, ki bodo obravnavali najzahtevnejše teme v njihovih dejavnostih in sektorjih. Pridružite se nam v sredo, 9. marca 2022 ob 14. uri po srednjeevropskem času. V prvi epizodi nove serije Poslovni pogovori se bomo skupaj s častnim gostom, gospodom Alešem Reharjem, posvetili preučevanju nove vloge in vrednosti razsvetljave na temo »Rast in trajnostna prihodnost«. Strokovnjak in direktor podjetja ETT Lighting d.o.o., s sedežem v Dobrni, Slovenija.

ATA zvezki za Rusijo in Ukrajino

Rusija in Ukrajina sta podpisnici Konvencije o začasnem uvozu blaga, zato so slovenska podjetja lahko uporabljala ATA zvezke za poenostavljen postopek začasnega uvoza blaga v ti dve državi. Zaradi trenutnih razmer je izdaja ATA zvezka za ti dve državi možna le ob predhodnem soglasju zavarovalnice.

Omejevalni ukrepi EU zaradi destabilizacije razmer v Ukrajini

Na ravni EU sprejeti omejevalni ukrepi zaradi delovanja Rusije, ki povzroča destabilizacijo razmer v Ukrajini.

Arhiv: Japonska s pametnim kmetijstvom do trajnostne družbe

Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji vabi vse zainteresirane na dogodek Družba 5.0 / Society 5.0, ki bo letos pokril področje pametnega kmetijstva. Izvedite več o japonskih prizadevanjih za trajnostno družbo s pomočjo pametnega kmetijstva in praks preciznega kmetovanja.

Cene licenc in dovolilnic

Obveščamo vas, da od 1.3.2022 veljajo nove cene za licence in dovolilnice.

Kako učinkovito do ciljnih kupcev?

Vstop ali širitev na tuje trge je večplasten proces. Na določeni točki je potrebno narediti pregled, se usmeriti na ciljni trg in preveriti vaš potencial. To lahko storite skozi trifazni proces: RAZIŠČI, PRIPRAVI, VSTOPI. Pri tem lahko naletite tudi na različne ovire, kot so dostop do tržno-informacijskih podatkov in analitičnih orodji, pa tudi mreže strokovnjakov na različni področjih. Tem oviram se lahko izognite, če se pridružite spomladanskemu krogu Pospeševalnik Izvoza. Več o tem, kako učinkovito do ciljnih kupcev, pojasnjuje Ines Čigoja iz Centra za mednarodno poslovanje GZS v hitrem poslovnem nasvetu.

Arhiv: Vrh slovenskega gospodarstva: Horizonti prihodnosti z ukrepi na področju kadrov

V strateškem dokumentu Horizonti prihodnosti, ki je plod sodelovanja GZS in gospodarstvenikov, so izpostavljene ključne razvojne prioritete gospodarstva ter cilji in ukrepi za vzpostavitev učinkovitega, konkurenčnega in prebojnega poslovnega okolja. Opredeljena so štiri ključna področja - Zeleni prehod in digitalizacijo, Povezljivost, Reindustrializacijo ter Vlogo države in finančnega sistema, znotraj vsakega področja pa po tri podpodročja z osrednjimi cilji in konkretnimi ukrepi. Pri celostni obravnavi ciljev in preko 130 konkretnih ukrepov so se izčistile tri horizontalne povezave: kadri, zeleni prehod in digitalizacija. Prav pri vseh štirih stebrih slovenskega gospodarskega preboja so v središču ustrezno usposobljeni kadri. Podrobneje bodo ukrepi predstavljeni na Vrhu slovenskega gospodarstva 23. marca 2022. Članek je izšel v prvi letošnji številki revije Glas gospodarstva.

EU sredstva: Na voljo bo 3,2 milijarde evrov

Služba vlade Republike Slovenije za kohezijsko politiko (SVRK) je novembra objavila dokument Izhodišča programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027 (EKP 2021-2027), kjer bo imela Slovenija možnost počrpati 3,2 milijarde evrov sredstev. Članek je objavljen v prvi letošnji številki revije Glas gospodarstva.

Arhivi