Novice


Obvezno upokojevanje uravnotežuje pravice delodajalcev in delojemalcev

Na GZS menimo, da so ocene sindikatov o več stomilijonskem pritisku na pokojninsko blagajno in javne finance zaradi ukrepa upokojevanja po #PKP7 močno pretirane. Vsak delodajalec si želi ohranjati dobre sodelavce in večina starejših zaposlenih, ki želijo delati, je za podjetja dragocena. Za tiste, ki jim je v 40 letih dela zmanjkalo elana ali sodobnega znanja, pa je prav, da ima tudi delodajalec možnost, da se izreče o nadaljevanju ali prekinitvi delovnega razmerja z zaposlenim, ki ima pogoje za upokojitev in s tem doseženo socialno varnost.

Arhiv: Konferenca 2nd Southeast Europe Smart Society Conference

Uspešna digitalna preobrazba pametnih mest in skupnosti ni mogoča brez partnerskega sodelovanja na vseh ravneh – od države, lokalnih skupnosti - do ponudnikov digitalnih rešitev in storitev, zato na tem področju prednjačijo tiste družbe, ki se znajo poenotiti za doseganje skupnega cilja. Pridružite se nam na 2. regionalni konferenci o pametnih mestih in skupnostih – 2nd Southeast Europe Smart Society Conference. Rdeča nit bo ustvarjanje pogojev za digitalno ekonomijo, primeri dobrih praks in umestitev v evropske razvojne projekte in priložnosti za financiranja. Konferenca se bo letos odvila kot del CITY x CITY konference in naslavlja tematiko pametnih skupnosti na ravni celotne EU. Prijave na obe brezplačni konferenci so že odprte.

Izšla letna številka revije Discover Slovenia

Pripravili smo doslej najobsežnejšo izdajo revije Discover Slovenia, namenjene promociji slovenskega gospodarstva v tujini. Bralci v tujini bodo izvedeli, kako je poslovalo slovensko gospodarstvo in ob tem tudi to, da nekatera podjetja v letu 2020 beležijo občutno povečanje povpraševanja po svojih izdelkih oziroma rešitvah. Seznanili jih bomo z zadnjimi projekti največjih izvoznikov in najuspešnejših družb, izvedeli pa bodo tudi vse o nagradah za najboljše inovacije v Sloveniji za 2020. Še več, izbrani slovenski inovatorji pojasnjujejo, zakaj ustvarjajo in raziskujejo prav v Sloveniji. Discover Slovenia vključuje naslednja področja: strateška logistika / napredna mobilnost / turizem / good food / zeleni prehod – zelene tehnologije in zelene stavbe / digitalni prehod – zdravstvo, pametna elektronika, sodobna IT / posebni materiali / farmacija / varnost in obramba

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.