Novice


Arhiv: Gospodarski forum, 27. 3. 2018

Arhiv: Objava javnih razpisov za spodbujanje podjetništva - Mestna občina Nova Gorica

V petek, 23. marca 2018 so bili v Uradnem listu RS in na spletni strani Mestne občine Nova Gorica objavljeni javni razpisi za spodbujanje podjetništva v celotni vrednosti razpisanih sredstev 350.000 EUR.

Arhiv: INFODNEVI za potencialne vlagatelje v GRAD RIHEMBERK, 29. marec in 25. april 2018

Odkar je Mestna občina Nova Gorica postala lastnica gradu, si aktivno prizadeva za njegovo obnovo in oživitev. Prvi rezultati so že tu: grad je spomladi leta 2017 ponovno odprl svoja vrata obiskovalcem. Čeprav še ne do konca obnovljen, je bil deležen številnih pozitivnih odzivov obiskovalcev in širše javnosti. Grad Rihemberk je del projekta RESTAURA - Revitalizacija zgodovinskih stavb s pomočjo shem javno-zasebnega partnerstva. Gre za projekt Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki spodbuja investicije zasebnega kapitala v revitalizacijo dediščinskih stavb v štirih srednjeevropskih državah. Na ta način se želi v revitalizacijo gradu Rihemberk pritegniti tudi pobude in finančna sredstva zasebnikov. Grad je namreč lahko tudi poslovna priložnost.

Arhiv: USKLAJENA AKCIJA V ZVEZI Z ZAVAROVALNO PODLAGO NAPOTENIH DELAVCEV

V preteklih dveh mesecih in pol je na področju napotovanja delavcev v EU prihajalo do precejšnjih sprememb. Eno izmed bolj perečih vprašanj, ki so trenutno še nerešena, je (ne)spreminjanje zavarovalne podlage za napotene delavce po 13. členu Uredbe 883/2004. Z akcijo želimo pristojnim organom pokazati, da njihovo ravnanje že povzroča gospodarsko škodo. Ker je pomembno nastopiti usklajeno in s čim širšo podporo, predlagamo, da nas podprete in vašo podporo akciji pošljete na e-mail: oz.sev-primorska@gzs.si do petka 16.03.2018.

Arhiv: Vabilo za sodelovanje in udeležbo na dobrodelnem dogodku »ŽIVLJENJE JE VREDNOTA«, 14. aprila 2018, ob 20. uri v Kulturni dom Nova Gorica

GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica se kot generalni pokrovitelj prvič pridružuje dobrodelnemu dogodku z naslovom »ŽIVLJENJE JE VREDNOTA«, ki bo v soboto, 14. aprila 2018 ob 20. uri, v Kulturnem domu Nova Gorica. Zbrana sredstva bodo namenjena ustanovi Mali vitez - za pomoč mladim, ki so preživeli raka. Vabimo, da se nam pridružite z vašimi prispevki in pridobite naziv "SReČNO" podjetje.

Arhivi