Novice


Arhiv: Predstavitev BIZI finančnih produktov Slovenskega regionalno razvojnega sklada

Vabimo vas na brezplačno predstavitev BIZI finančnih produktov Slovenskega regionalno razvojnega sklada.

Arhiv: Združenje industrije pijač podpira uvedbo kavcijskega sistema za embalažo pijač

Združenje industrije pijač pri GZS - ZKŽP je širši zainteresirani javnosti predstavilo zaključke dvoletne študije o uvedbi kavcijskega sistema na področju ločenega zbiranja plastenk in pločevink pijač v Sloveniji. Gre za prvo vseobsežno študijo na tem področju v Sloveniji. Študija potrjuje, da v Sloveniji potrebujemo kavcijski sistem za izpolnitev ciljev do leta 2025 in 2029 na področju ločenega zbiranja PET in recikliranja.

Arhiv: Vesna Nahtigal: ”Ves svet kriči o nujni domači oskrbi s primarnimi materiali, v Sloveniji pa želimo to industrijo izbrisati?!”

Na GZS razumemo Nacionalni energetsko podnebni načrt (NEPN) kot izjemno pomemben dokument, ki bo začrtal razvoj naše države v smeri zelenega, trajnostnega in samozadostnega okolja. Čeprav gre v tem trenutku za izhodišča, ta v veliki meri že krojijo končno podobo celovitega NEPN, zato jim je treba posvetiti posebno pozornost. Dokument vsebuje kar nekaj spornih izhodišč in ciljev, zaradi česar je po našem mnenju potreben predelave in dopolnitev, pojasnjuje v svojem članku za majsko številko revije Glas gospodarstva Petra Prebil Bašin, v.d. direktorice GZS - Združenja za nekovine in kovinske materiale.

Arhiv: Brezplačni spletni seminar: Vodič uvajanja umetne inteligence v mala in srednja podjetja

Vabljeni na brezplačni spletni seminar, ki je namenjen managerjem, podjetnikom in lastnikom v malih in srednjih podjetjih ter tudi ponudnikom rešitev za umetno inteligenco.

Arhiv: 7.6.: Usposabljanje za rokovanje z dovolilnicami

V kolikor vašemu podjetju prevozniki iz tretjih držav dostavljajo blago in morate pri prevzemu blaga rokovati z dovolilnicami, vas vabimo na Usposabljanje za rokovanje z dovolilnicami, 7. junija 2023 v živo na CPU-GZS v Ljubljani. Usposabljanje bo sestavljeno iz teoretičnega dela in delavnice: predstavitev vsebine dovolilnic ter uporaba, delo na konkretnih primerih predavatelja ter primerih iz vašega podjetja.

Arhiv: Investiranje in poslovanje v Srbiji - prijave bodo odprte v kratkem

V sodelovanju s Srbskim poslovnim klubom Slovenija in Javno agencijo SPIRIT Slovenija, organiziramo tradicionalno poslovno-informativno srečanje na temo priložnosti in pogojev za poslovno investiranje slovenskih podjetij v izbranih srbskih mestih in občinah.

Arhiv: GOSPODARSKA DELEGACIJA LOGISTOV IN PREVOZNIKOV V SRBIJO - prijave bodo odprte v kratkem

Poslovna delegacija slovenskih logistov, transporterjev in špediterjev, vezanih na 10. koridor (10. TEN -T). Osrednji poslovni dogodek je Poslovna konferenca slovenske in srbske logistika za potrebe srbskega gospodarstva in tržišča.

Arhiv: 5. Nacionalna konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva

Glede na izjemen pomen vpetosti slovenskega gospodarstva v mednarodne tokove tudi letos organiziramo nacionalno konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva, tokrat že peto po vrsti. V središče pozornosti postavljamo »Greenovated in Slovenia«, saj želimo poudariti pomen zelenih in inovativnih prebojnih rešitev, ki jih ustvarjajo naša podjetja za višje pozicioniranje na tujih trgih.

Arhiv: Vodik – ključni element prehoda v brezogljično družbo

V torek je v Vipovžah v Goriških Brdih poteka mednarodna konferenca HYDROGEN ECOSYSTEM NORTH ADRIATIC 2023. Udeleženci so bili enotni, da je vodikova tehnologija vse bolj prepoznana kot ena izmed ključnih tehnologij na poti do ogljično nevtralne družbe. GZS je tudi na tem področju povezovalni člen gospodarstva.

Arhiv: SRIPi so pomemben instrument konkurenčnosti Slovenije

Strateška razvojno inovacijska partnerstva so izjemno učinkovit inštrument za povezovanje na področju raziskav, razvoja in inovacij ter prispevajo k nadaljnjemu razvoju in dvigu dodane vrednosti slovenskega gospodarstva, so se strinjali udeleženci današnjega povezovalnega dogodka »SRIP-i in gospodarska konkurenčnost Slovenije«.

Arhivi