Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


  Navodilo za izpolnjevanje in tiskanje »Potrdila o poreklu blaga«


  Potrdilo o poreklu blaga se izda na predpisanem obrazcu, ki ga kupite na vaši izpostavi gospodarske zbornice v Ljubljani in na dvanajstih regionalnih zbornicah.
  Obvezne priloge pri izdajo potrdila so izvozna faktura ter ustrezna dokazila o poreklu (izjava proizvajalca, izjava dobavitelja ali tuje potrdilo o poreklu).     

  Možnosti izdaje potrdila

  Priporočamo vam uporabo aplikacije essCert, e-povabilo za dokončanje registracije bo prejel glavni uporabnik, naveden na garantni izjavi.
  Pravila za izdajo Potrdil o poreklu blaga
  Navodila za uporabo e-sistema essCert

  1. Potrdilo lahko izpolnite elektronsko v spletni aplikaciji essCert (izberte Natisne izvoznik - je že prednastavljeno) ter ga po odobritvi s strani zbornice sami natisnete na prej kupljen obrazec.
  2. Potrdilo lahko izpolnite elektronsko v spletni aplikaciji essCert (izberite Natisne zbornica) vsebino vam bomo natisnili na zbornici.  3. Kupite obrazec, ga izpolnite (lahko z uporabo excelovove tabele ali obrazca spodaj) in oddate v potrditev v času uradnih ur.

   Vsebino iz spodnjega obrazca morate natisniti na original obrazec, ki ga dobite na GZS!
  Navodilo je pripravljeno na primeru starega obrazca, vendar se vsebina se pravilno natisne tudi na nove obrazce Potrdilo o poreklu blaga.
  Priporočilo: pred tiskanjem izpolnjenega potrdila na original obrazec, naredite test tiska na fotokopiji obrazca!
  Spodnji obrazec ne deluje v vseh brskalnikih. 


  Podrobnejša navodila za izpolnjevanje:

  1. PDF datoteko si shranite na svoj računalnik in jo odprite s programom Adobe Reader,
  2. v polja 1, 2, 3, 4 in 6 vpišite podatke, ki jih navaja obrazec,
  3. polje 8 pustite prazno, tu je prostor za potrditev GZS,
  4. po poljih se premikate s klikom na polje ali s tabulatorji,
  5. za pravilno tiskanje izpolnjenega potrdila z vašimi podatki na originalno potrdilo, obvezno kliknite na gumb PRINT, ki se nahaja desno spodaj PDF forme, da se vam pred tiskana forma obrazca zbriše in pokažejo samo vaši vneseni podatki in nato tiskate na original obrazec.
  6. podatki za tiskanje ustrezajo za vse tri liste originalnega potrdila,
  7. po končanem tiskanju, na zadnjem listu (zahtevek za izdajo) desno spodaj izpolnite še rubriko 8; kraj in datum, žig podjetja in podpis vložnika zahtevka),
  8. PDF datoteko lahko shranite in se bodo vaši podatki ohranili, ki jih lahko kasneje tudi spreminjate.

   Obrazec

   NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


   Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
   podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz v cestnem prometu, izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

   Licence za prevoze samo v notranjem cestnem prometu, niso vključene v bazo.

   http://nerdcp.gov.si/javni/