4. steber SRIP HRANA: Konstitutivna seja

Datum: 8. marec 2018

Na konstitutivni seji 4. stebra SRIP HRANA, ki se nanaša na fokusno področje »Higiena, varnost in kakovost hrane«, so po končani uvodni predstavitvi strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva sledili predstavitev omenjenega fokusnega področja s cilji in kazalniki, načrt aktivnosti v letu 2018, poslovnik delovanja ter volitve predsednika in podpredsednikov.

Ocenjevanje odličnih pekovskih izdelkov

Datum: 1. februar 2018

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je že 18. leto zaporedoma podelila zlata priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, testenin, piškotov in svežih slaščic. Ocenjevali so zunanji izgled, lastnosti skorje in sredice ter vonj in okus. Končno število točk je bilo odvisno od morebitnih napak, ki so se na koncu odrazile v oceni. Več o ocenjevanju najdete tukaj.

Veliki jesenski živilski seminar SRIP HRANA

Datum: 11. december 2017

Trajnostna predelava hrane v okviru SRIP HRANA se osredotoča na pridelavo hrane vrhunske kakovosti s kratkimi dobavnimi verigami za lokalno in ekološko pridelana slovenskemu okolju in podnebnim spremembam prilagojena živila. Na seminarju so obravnavali področja trajnostne pridelave hrane s strani predstavnikov raziskovalnih in razvojnih inštitucij, ki so vključeni v strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo SRIP HRANA.

Festival odličnih pekovskih izdelkov

Datum: 10. junij 2017

GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je na Stritarjevi ulici v Ljubljani organizirala Festival odličnih pekovskih izdelkov, na katerem so se predstavila pekarska podjetja, ki so bila v letu 2017 nagrajena z zlatim priznanjem za odlično kakovost. Več o festivalu si lahko preberete tukaj.