SRIP HRANA
Veliki jesenski živilski seminar

Datum: 11. december 2017

Trajnostna predelava hrane v okviru SRIP HRANA se osredotoča na pridelavo hrane vrhunske kakovosti s kratkimi dobavnimi verigami za lokalno in ekološko pridelana slovenskemu okolju in podnebnim spremembam prilagojena živila. Na seminarju, ki je potekal v ponedeljek, 11. decembra 2017, so tako obravnavali področja trajnostne pridelave hrane s strani predstavnikov raziskovalnih in razvojnih inštitucij, ki so vključeni v strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo SRIP HRANA. 

Veliki jesenski živilski seminar

Datum: 29. november 2018

V okviru GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij je 29. novembra 2018 potekal Veliki jesenski živilski seminar. Na seminarju so bile predstavljene teme, ki so vezane na  5. fokusno področje SRIP HRANA. Več o seminarju si lahko preberete tukaj.

Po primorsko

Datum: 14. september 2018

Primorska živilska podjetja in zadruge so se pod skupnim imenom »PO PRIMORSKO« že četrto leto zapored predstavila obiskovalcem centra Ljubljane z degustacijami dobrot. Prireditev poteka že od leta 2015 , in sicer tradicionalno v tednu, ko obeležujejo Dan vrnitve Primorske k matični domovini. Več o samem dogodku si lahko preberete tukaj.

Konstitutivna seja 5. fokusnega področja

Datum: 1. marec 2018

V sredo, 1. marca 2018, je potekala konstitutivna seja 5. stebra SRIP HRANA, ki se nanaša na fokusno področje »Hrana, prehrana in potrošnik«. Po končani uvodni predstavitvi strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva so sledili predstavitev omenjenega fokusnega področja s cilji in kazalniki, načrt aktivnosti v letu 2018, poslovnik delovanja ter volitve predsednika in podpredsednikov.