Zbornica elektronske in elektroindustrije

Družba Geoenergetika d.o.o., članica Zbornice elektronske in elektroindustrije, je prejela najprestižnejšo mednarodno oblikovalsko nagrado - iF Design Award za ulično svetilko Geolux Plain I

 

iF Design Award poteka v organizaciji najstarejše svetovne neodvisne oblikovalske organizacije, iF International Forum Design GmbH. Že 66 let je iF Design Award priznan kot razsodnik kakovosti za izjemno oblikovanje in prepoznan kot ena najpomembnejših oblikovalskih nagrad na svetu. Svetilo Geolux Plain I je s svojo inovativnostjo prepričalo 67-člansko žirijo, sestavljeno iz neodvisnih strokovnjakov z vsega sveta, ter se s svojo funkcionalnostjo izkazalo med več kot 6.400 prijavami, ki so prispele iz 50 držav.

Direktor ter solastnik družbe GeoEnergetika in oblikovalske agencije Medias kreativ, Gašper Puhan, je ob tem dejal: “Vse prejete častne nagrade za oblikovanje so za nas izjemnega pomena. Zelo sem ponosen, da smo z ekipo sodelavcev uspeli oblikovati izdelek, ki je prepričal številne mednarodne strokovnjake s področja oblikovanja. Še bolj pa me veseli, da naše svetilo niso ocenili le kot vrhunski, sodobni oblikovni izdelek, temveč so prepoznali tudi njegovo izjemno funkcionalnost in trajnostno naravnanost.”

Nagrada iF Design Award 2019 se pridružuje zbirki nagrad  Red Dot Design Award Winner 2018, BIG SEE 2018 in German Design Award Winner 2019 . Več  v izjavi za javnost.