Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

                                                     


 

 

FoodEducators je program EIT Food*, ki učiteljem ponuja zabavne, ustvarjalne in zanimive aktivnosti za vključevanje mladih, predvsem šolarjev.

Enostavno dostopni, znanstveno utemeljeni učni načrti in učno gradivo za izobraževanje o hrani doprinašajo k boljšemu učenju učencev, da bodo ti v prihodnosti bolj informirani in ozaveščeni potrošniki. Program je predstavljen v več kot 10 nacionalnih HUB-ih po vsej EU in ponuja učne ure, ki jih je mogoče prenesti iz spletne strani For Educators | Food EducatorsUčne vsebine, ki obravnavajo naslednje teme: Hrana in zdravje, Hrana in trajnost, Znanost o hrani in prehranski sistem, Delovna mesta in poklicne poti v agroživilstvu, so na voljo v nacionalnih jezikih.  

 

Glavni učni cilji in rezultati, ki jih želi program doseči, so izboljšanje sistemskega razmišljanja in kartiranja, spodbujanje trajnostnega življenjskega sloga in zdravo prehranjevanje. V Sloveniji FoodEducators program izvaja GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij. Vse naše dogodke in dejavnosti, povezane s programom FoodEducators, lahko najdete tukaj ali na strani FoodEducators. Če imate kakršnakoli vprašanja, nam pišite na eit.food.slo@gzs.si.


Pridružite se stotinam učiteljev, ki poučujejo o hrani in uporabljajo naša gradiva v svojih razredih, klubih in na dogodkih! 

 

* EIT Food je največja in najbolj dinamična svetovna skupnost za inovacije na področju hrane, ki jo podpira Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT), organ Evropske unije. Odprte prijave za brezplačna usposabljanja FoodEducators

Program EIT Food "FoodEducators" je ustvaril posebne učne načrte, prilagojene učiteljem za poučevanje učencev od 7. do 18. leta starosti. Ti načrti so enostavni za uporabo, saj so že pripravljeni in dostopni za prenos preko spletne strani. Pokrivajo različna področja, kot so zdravje, trajnostnost, prehranski sistemi in poklicne priložnosti v agroživilstvu ter so primerni za uporabo pri različnih predmetih ali obšolskih dejavnosti.

 

Učni načrti so že bili uspešno preizkušeni v več kot desetih evropskih državah, zdaj pa imate priložnost, da jih vključite tudi v svoje učne prakse in s tem pridobite certifikat FoodEducators. Poleg tega so nekateri učni načrti že prevedeni tudi v slovenščino, kar njihovo uporabo še olajša. 

 

Kot središče FoodEducators v Sloveniji vas vabimo na posebno usposabljanje, namenjeno učiteljem. Na tem dogodku vam bomo predstavili najnovejša orodja, metodologije ter učna gradiva, ki so povezana s tematiko hrane. Hkrati pa bo dogodek tudi odlična priložnost za mreženje. 

Prijavite se na naša prihajajoča usposabljanja in pridobite certifikat FoodEducators. Odprte so prijave za naslednje termine:

  • ODPOVEDANO: 27. junij 2024,  10.00 - 12.00 (Gospodarska zbornica Slovenije)
  • 1. julij 2024, 14:00 - 16.00 (online)
Prijavite se tukaj: FoodEducators usposabljanje 2024 (gzs.si)