Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij
VABILO S PROGRAMOM Strateki forum pija Trajnost. Okolje. Embalaa

 










Ob 𝐌𝐞𝐝𝐧𝐚𝐫𝐨𝐝𝐧𝐞𝐦 𝐝𝐧𝐞𝐯𝐮 𝐩𝐨𝐥𝐧𝐨𝐳𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐡 ž𝐢𝐭, 19. novembra 2025 in v okviru tedna slovenske hrane izvedli EIT FOOD strokovno delavnico “Od zrna do inovacij”, ki je povezala agroživilsko industrijo, javni sektor in podporne organizacije.

Dogodek je udeležencem ponudil poglobljen vpogled v trajnostne prakse, razvoj novih izdelkov ter pomen vključevanja polnozrnatih žit v prehrano za zdravje in dobro počutje potrošnikov.

Povezali smo ga tudi s projektom Odloči se za polnozrnato, s katerim smo zaključili letošnje aktivnosti in izpostavili zavezo k promociji polnozrnatih izdelkov ter ozaveščanju o njihovih prednostih.

Zaključek projekta poudarja, da je odločitve o polnozrnati prehrani mogoče spodbujati z integriranimi izobraževalnimi in inovacijskimi praksami.

Iskrena zahvala vsem udeležencem za energijo, aktivno sodelovanje in dragocen prispevek k razpravam.

Posebna zahvala predavateljem, dr.  Urški Blaznik (Nacionalni inštitut za javno zdravje - NIJZ), Jaki Lončariču (DON DON d.o.o.) in dr. Petri Medved Djurašinović (GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij) za odličen strokovni vpogled in deljenje znanja, ki pomembno prispeva k razvoju polnozrnatih praks v Sloveniji.

No alternative text description for this image  No alternative text description for this image   No alternative text description for this image