Zapri
Vajeništvo

Novice

Mandeeps Urejanje novic

Arhiv: seminar "Aktualne spremembe in novosti na področju DDV"

Letos smo bili priča številnim spremembam in dopolnitvam glede obračunavanja DDV. Na podlagi praktičnih primerov vam bomo predstavili vse novosti, ki sta jih prinesli noveli ZDDV-1G in ZDDV-1H, zato se nam pridružite na praktičnem posvetu:

»Novosti in posebnosti na področju DDV v letu 2013«

ki bo v torek, 10. decembra 2013, od 9.00 do 13.00 ure, 
v predavalnici GZS Območne zbornice za Gorenjsko, Bleiweisova 16, Kranj.

VSEBINA:

 

 • Nova pravila obračunavanja DDV – spremembe pri obdavčevanju nekaterih storitev, spremembe pri prometu blaga znotraj EU.  

   

  • Računi in njihov pomen – novosti na področju izdajanja računov, novi obvezni elementi, roki za izdajo, kdaj jih evidentiramo, kdaj nastane obveznost za obračun DDV in kdaj pridobimo pravico do odbitka DDV, kako jih pravilno evidentiramo. 
  • Predplačila za čezmejne storitve in obdobje obračuna, poročanja. 
  • Novosti pri elektronskem oddajanju dokumentov – katere vloge, obračune že oddajamo elektronsko in na kaj moramo biti posebej pozorni.  
  • Druge aktualne novosti, pojasnila
  • Novosti na področju obračunavanja prispevkov
  • Nova poročanja REK obrazci
  • Vaša vprašanja.

  Imate tudi vi vprašanje, ki ni med naštetimi? Lahko nam ga posredujete na oz.gorenjska@gzs.si in izpostavili ga bomo na seminarju!

  SEMINAR JE NAMENJEN:
  vodjem računovodstva, vodjem računovodskih servisov, knjigovodjem, direktorjem in lastnikom družb, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima

  SEMINAR BO VODILA: 
  Marija Verbančič
  , dipl. ekon., davčna svetovalka z licenco Zbornice DSS. Poleg izvedenih številnih seminarjev in delavnic predava tudi v programu za pridobitev poklicne kvalifikacije za knjigovodje in računovodje. Že leta se kot vodja računovodskega servisa posveča računovodenju, predvsem za male družbe, zasebnike in društva.

  KOTIZACIJA IN PRIJAVE:
  Za člane GZS Območne zbornice za Gorenjsko je kotizacija  80 € + DDV na udeleženca, za nečlane 130 € + DDV in vključuje udeležbo, gradivo in pogostitev. Kotizacijo nakažite pred pričetkom seminarja na poslovni račun GZS številka 02924-0017841495, sklic 3030 + matična številka podjetja.

  Prijave sprejemamo do 6.12.2013 do 13.00 ure na e-naslov mojca.umek@gzs.si, F.: 04/20-18-300, do istega dneva tudi odjave, sicer se kotizacija zaračuna v celoti oziroma je ne vračamo.

  Vljudno vabljeni.

pripone/39059/PRIJAVNICA 10.12.2013.doc


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.