Novice


Arhiv: Podeljena so priznanja za Naj primorsko podjetje 2022

Naj primorsko podjetje 2022 

 


Na zaključni slovesnosti je zbrane uvodoma nagovoril  direktor Primorskih novic Janez Pavčnik,  ki je med drugim izpostavil,  da podjetja z zaposlovanjem prispevajo k socialni stabilnosti ter povečanju kakovosti življenja prebivalcev. »Vplivate na izboljšanje infrastrukture, dvigate kakovost bivanja, z investicijami in projekti spodbujate razvoj v svojem okolju. S tem prispevate k prepoznavnosti regije in države ter ste nepogrešljivi člen razvoja in  izobraževanja, v kulturi,   turizmu, športu, nenazadnje tudi pri  ohranjanju kulturne dediščine.«   

Zbrane gospodarstvenike je pozdravil tudi gospodarski minister Matjaž Han, ki je poudaril, da  se Primorska ponaša z največjim deležem hitro rastočih podjetij, k čemur med drugim prispeva dejstvo, da se veliko vlaga v znanost in tehnologijo in da ima gospodarstvo tudi podporo lokalnega okolja. »V Sloveniji  se moramo učiti od primorskih občin,” je izpostavil. Obljubil  je, da bo ministrstvo več pozornosti namenilo spodbujanju start-up ekosistema in zagonskih podjetij, in pritrdil v. d. direktorici Severno Primorske gospodarske zbornice, Nova Gorica  Jani Kragelj Ličen, da gospodarstvo za razvoj potrebuje predvsem konkurenčno,  davčno predvidljivo  in stabilno poslovno okolje.

 

Primorsko podjetje leta 2022 smo izbirali v treh kategorijah: med  velikimi, srednjimi ter mikro in majhnimi podjetji. V sodelovanju z  družbo Prva bonitetna agencija -  EBONITETE.SI je bil opravljen prvi izbor, v katerem so bila podjetja razvrščena na osnovi različnih kazalnikov, med drugim so bili upoštevani čisti poslovni izid, dodana vrednost na zaposlenega, povprečna mesečna plača in bonitetna ocena. Osnovni spisek je prečesala strokovna komisija, ki jo je vodil dolgoletni vodilni finančnik v Banki  Koper Igor Kragelj.

 

Med velikimi podjetji so se v zaključni izbor uvrstili  podjetje Hidria iz Spodnje Idrije, Kolektor Koling iz Idrije in Lesonit iz Ilirske  Bistrice. Med srednjimi podjetji so bili v zaključni izbor uvrščeni Ensol  360 iz Izole, Goriške opekarne iz  Renč, TPG Express iz Kopra, Tosla  iz Ajdovščine in Vitanest iz Nove  Gorice. Med mikro in malimi podjetji so bili  v zaključnem izboru Azalenta iz Kopra, Projekt IP in Te.sis iz Sežane ter Zema iz Šempetra pri Gorici.

 

Med velikimi je Podjetje leta 2022 postala spodnjeidrijska Hidria, ki v vseh svojih enotah razvoj  in inovacije usmerja v zeleno tehnologijo v  avtomobilski in industrijskih  panogah. Leta 1999 ustanovljeno novogoriško družinsko podjetje Vitanest  je primorsko podjetje leta 2022 med srednje velikimi podjetji. Med mikro in majhnimi podjetji si je laskavi naziv prislužilo sežansko podjetje Te.sis.

Po izboru bralcev Primorskih novic si je priznanje zaslužilo podjetje Intra Lighting iz Šempetra pri Gorici. Po izboru ČZD Primorske novice pa je priznanje šlo združenju Po primorsko.

Iskreno čestitamo vsem dobitnikom priznanj, kot tudi vsem nominirancem. Ponosni smo, da imamo v naši regiji tako odlična podjetja!

Čestitamo GZS SPGZ!

 

Fotogalerija





 

Arhivi