Novice


Arhiv: Brezplačna delavnica: Razvoj in zagotavljanje kvalitete znotraj dobaviteljskih verig, 5.3.2015

                         

 
GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE
OBMOČNA ZBORNICA ZA SEVERNO PRIMORSKO NOVA GORICA

vas  vljudno vabi na BREZPLAČNO DELAVNICO 

z naslovom RAZVOJ IN ZAGOTAVLJANJE KVALITET ZNOTRAJ DOBAVITELJSKIH VERIG

v OKVIRU PROJEKTA SHARTEC,
ki bo v

 četrtek, 5. marca 2015 ob 8.30 uri, v prostorih GZS OZ, Sedejeva 2 a, Nova Gorica 

Prva iz novega sklopa nadaljevalnih delavnic v okviru čezmejnega projekta SHARTEC se bo osredotočila na obvladovanje dobaviteljskih verig, ki v poslovanju evropskih podjetij postaja vedno bolj aktualno.

Ob navezavi bolj intenzivnih poslovnih odnosov z največjimi evropskimi in tudi globalnimi industrijskimi igralci se namreč z zahtevami po kakovostnih storitvah, dobavah izdelkov brez napak, fleksibilnostjo ter pravočasnostjo dobav že srečujejo večja podjetja iz Furlanije - Julijske krajine in Slovenije.

Namen delavnice je, da se z zahtevami oziroma pravili igre v najbolj zahtevnih evropskih industrijskih vejah seznani tudi mala in srednja velika podjetja, ki se šele pripravljajo ali pa so pravkar kot nov poddobavitelj vstopili v poslovne odnose z večjimi evropskimi podjetji.

Ker imajo pogosto pomanjkanje informacij o pravilih poslovanja v najbolj zahtevnih panogah, jih bodo s tem seznanili strokovnjaki s tega področja. Priložnosti kot tudi morebitne pasti za mala in srednja podjetja iz Furlanije Julijske krajine ter Zahodne Slovenije, ki jih skriva vstop v velike industrijske dobaviteljske verige bomo osvetlili tudi s primeri iz prakse. 

PROGRAM DELAVNICE:

08:30         Prijava udeležencev

09:00         Uvodni nagovor ter predstavitev projekta SHARTEC

(prof. dr. Marco Sortino, Univerza v Vidmu)

09:15           Razvoj in zagotavljanje kvalitete znotraj dobaviteljskih verig (prof. dr. Marco Sartor, Univerza v Vidmu)

 09:40          IPO: primerjava strokovne literature ter empiričnih ugotovitev (dr. Guido Orzes, Univerza v Vidmu)

10:00           Razvoj dobaviteljev v avtomobilski industriji – primer  dobaviteljske verige korporacije Hidria (vodja področja kakovosti, Aleš Tušar, PE Hidria Alutec)

10:30            Sodelovanje v industriji med Slovenijo in Italijo – stanje in priložnosti (prof. dr. Elso Kuljanić, Univerza v Vidmu)

11:00            Odmor

11:15            Moderni postopki certificiranja – primer standarda kakovosti ISO 9001 (Andreja Krajnc, presojevalska hiša TÜV  SÜD)

12:00           Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu (Blaž Črnivec, Komplast  d.o.o.)

 12:45           Okoljske zahteve v dobaviteljski verigi (Vesna Kermavnar   Fink, vodja sektorja za ravnanje z okoljem, korporacija Hidria)

13:15            Kosilo

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. do 2. 3. 2015 do 12.00 ure preko elektronske prijavnice spodaj ali na email:  ivan.kosmac@hidria.com

Iz organizacijskih razlogov vas prosimo, da se na delavnico prijavite najkasneje do vključno 2. marca 2015.

Vljudno vabljeni!    

 

 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.