Novice


Arhiv: Razširjena seja UO GZS Območne zbornice za severno Primorsko v Vipavi, 8. 10. 2013

 

Včeraj, 8. oktobra 2013 je bila v Vipavi seja UO GZS Območne zbornice za severno Primorsko,  kjer je vodstvo NLB predstavilo banko v drugi luči. Banka se vrača na trg, bolj vitka in okolju prijazna. Gospodarstveniki so izrazili dvom, saj so na slovenskem trgu že tuje banke, ki jo prehitevajo. Podjetja želijo hitro, učinkovito in konkurenčno banko! Predstavniki Vzajemne so nam predstavili vlogo prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Jedro seje pa je bila osrednja točka, in sicer ZAKAJ POTREBUJEMO NOVO EKONOMSKO POLITIKO?

GZS argumentirano zastopa stališča gospodarstva zlasti na področju oživitve izvoza in turizma, NE višjih davkov in prispevkov, nujnosti zdravstvene reforme, reforme javne uprave, trga dela, pokojninskega sistema, javnih naročil, sodstva.., hitro sanacijo bank in prestrukturiranja podjetij, pregona korupcije in gospodarskega kriminala ter seveda privatizacijo. Za uresničitev nove ekonomske politike moramo biti glasni in seveda sproti opozarjati na operativne probleme. GZS bo omogočila tudi zbiranje predlogov in pobud s strani podjetij preko spleta.

V nadaljevanju seje so člani UO podprli novi predlog reorganizacije GZS ter prisluhnili predstavitve projekta »Informiranja in pospeševanja prodaje vin skupine proizvajalcev vinorodnega okoliša Vipava«.

 

Fotogalerija

 

Arhivi