Novice


Arhiv: »Kako zmanjšati poslovna tveganja in povečati dobiček z vzpostavitvijo mehanizmov integritete«, 19. 3. 2013

Vabimo vas na OKROGLO MIZO na temo

 

  »KAKO ZMANJŠATI POSLOVNA TVEGANJA IN POVEČATI DOBIČEK Z VZPOSTAVITVIJO MEHANIZMOV INTEGRITETE«

v torek, 19. 3. 2013, od 13.00 – 15.00 ure,

v prostorih GZS OZ za severno Primorsko,

Trg Edvarda Kardelja 3, Nova Gorica

Okrogla miza je namenjena podjetjem, ki so soočajo z zaprtimi vrati pri pridobivanju posla, nelojalno konkurenco in nečistim poslovanjem. Gospodarstvo v Sloveniji se zaradi neustreznih razmer ne more razvijati, konkurenčnost je ogrožena. Posledica je tudi, da država ne vrednosti, ceni in ne podpira primerno inovativnosti, čeprav bi to omogočilo višjo konkurenčnost.

Transparency International – Društvo Integriteta v sodelovanju s predstavniki slovenskega gospodarstva izvaja analizo stanja integritete v slovenskem gospodarstvu. Ker verjamemo, da lahko do konkretnih izzivov, s katerimi se srečujete in možnih rešitev pridemo skupaj, smo pripravili anonimen vprašalnik za podjetja. Na podlagi rezultatov in sodelovanja na okrogli mizi bomo skupaj pripravili smernice za podjetja, odgovorili na odprta vprašanja, izmenjali izkušnje in identificirali konkretne probleme v praksi s strani lokalnih gospodarstvenikov.

Etično poslovanje, transparentnost in integriteta kažejo pozitivne učinke za podjetja v:

-večji privlačnosti produktov za stranke, s tem pa večji prodaji in dobičku

-večji privlačnosti za vlagatelje

-zvestobi in večji produktivnosti zaposlenih v podjetju

-večjem zanimanju za zaposlitev v podjetju, s tem pa višji kvaliteti kadrov

K sodelovanju so vabljeni vsi predstavniki gospodarstva, zasebniki, podjetja, družbe in zbornice, ki želijo sodelovati pri vzpostavljanju platforme tistih, ki dajejo vzgled odgovornega ravnanja in upravljanja, delujejo transparentno in v skladu z etiko in integriteto ter vzpodbujajo k poslovnemu okolju brez korupcije, v smeri večje gospodarske produktivnosti in dobička.

Za kvalitetno izpeljano okroglo mizo, vljudno prosimo, da ob prijavi izpolnete anonimen vprašalnik na spletni povezavi tukaj*. Prijavopošljete po e-pošti: vesna.klemencic@integriteta.si.

NAJAVA DOGODKOV V OKVIRU PROJEKTA:

-14.3., Okrogla miza, Štajerska gospodarska zbornica, Maribor

-26.3., Okrogla miza, Osrednjeslovenska regija, Ljubljana

-V aprilu bomo na podlagi dosežene ocene okroglih miz izpeljali seminarje s predstavitvijo ocene in načinom vzpostavljanja orodij čistega poslovanja

* http://www.integriteta.si/anketa-integriteta-v-zasebnem-sektorju

Vljudno vabljeni!

Fotogalerija

 

Arhivi