Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  ODDELEK JAVNE LISTINE

   

  Poslovanje oddelka Javne listine GZS 

  Strankam priporočamo, da se poslužujejo komuniciranja preko e-pošte ali telefona. 
  Osebna obravnava je možna samo izjemoma in le ob dogovorjenem času. 

  ODDAJA VLOG
  Stranke vloge posredujejo po klasični ali elektronski pošti, oddajo v nabiralnik, ki je nameščen pri vhodu v poslovno stavbo GZS-CPU, Kardeljeva ploščad 27a, Ljubljana, vloge za izdajo potrdil o poreklu in overitve pa preko spletne aplikacije essCert. 

  Vloge rešujemo po vrstnem redu prejema.
  Ko bo vaša vloga rešena, vas bomo obvestili: za krajše postopke predvidoma naslednji dan oziroma najkasneje v roku treh dni.

  PREVZEM IZDANIH LISTIN
  Izdane listine vam bomo poslali po pošti. Če želite listine prevzeti osebno, to navedite pri oddaji vloge. Ko bo postopek izdaje zaključen, vas bomo obvestili in se z vami dogovorili za točen čas prevzema. 

  SVETOVANJE
  Osebna svetovanja so možna le po predhodnem dogovoru.  

  • Sprejem strank je pri sprejemnem pultu v stavbi GZS-CPU, Kardeljeva ploščad 27a, Ljubljana.
  • Obvezno je razkuževanje rok pri vhodu v stavbo in nošenje zaščitne maske.
  • Stranke se obravnava posamično. V stavbo ne vstopajte prej kot 5 minut pred dogovorjenim časom.
  • Plačilo storitev je možno le z nakazilom na račun GZS. Plačilo z gotovino ali plačilnimi karticami do nadaljnjega ni možno.
  • Svetujemo vam, da oddate popolne vloge. Nepopolne vloge bodo zavrnjene s pozivom za dopolnitev, dopolnjene vloge pa ponovno vrnjene v čakalno vrsto.

  Vse vloge, osnovne informacije s področja Javnih listin ter elektronski naslovi in telefonske številke so objavljeni na spletni strani www.gzs.si/listine.

  GZS, Javne listine

   

  Na oddelku Javne listine izdajamo dve skupini listin:

  Listine s področja mednarodnega poslovanja: 
  Listine s področja prevozov v cestnem prometu:  

  Oddelek Javne listine se nahaja v poslovni  stavbi CPU, zadaj za poslovno stavbo GZS (Dimičeva 13, Ljubljana), v 1. nadstropju (Kardeljeva ploščad 27a, Ljubljana). 

  Parkirate lahko brezplačno na zunanjem parkirišču za poslovno stavbo GZS in CPU. Pri zapornici pozvonite in povejte kam ste namenjeni.

  Uradne ure so od ponedeljka do petka od 8. do 13. ure.

  Priporočamo, da se v celoti poslužujete poslovanja brez osebnih stikov. Vloge lahko pošljete po pošti (GZS, Javne listine, Dimičeva 13, 1504 Ljubljana), e-pošti, preko e-sistema essCert (potrdila o poreklu blaga in potrjevanje drugih listin) ali jo oddate v nabiralnik pa poslovni stavbi CPU-GZS. Izdane listine vam pošljemo po pošti oziroma jih lahko osebno prevzamete ob dogovorjenem času.

  Izdane listine vam lahko pošljemo po pošti na vaš naslov ali jih prevzamete osebno ob dogovorjenem času.