Novice


Arhiv: 2. konferenca: RENESANSA MONTAŽNE LESENE GRADNJE V SLOVENIJI + EXPO po EXPO

VABIMO vas, da se udeležite

Kakšna je lesena montažna hiša prihodnosti? – 2. konferenca: RENESANSA MONTAŽNE LESENE GRADNJE V SLOVENIJI + EXPO po EXPO.

Uredništvo revije VARČNA HIŠA bo skupaj s Fakulteto za gradbeništvo, prom. inž. in arhitekturo Maribor in Štajersko gospodarsko zbornico, v sredo, 21. oktobra 2015, med 17. in 21. uro organiziralo 2. konferenco: RENESANSA MONTAŽNE LESENE GRADNJE V SLOVENIJI + EXPO po EXPO.

Na konferenci bodo dosežke na področju lesene montažne gradnje predstavili uveljavljeni graditelji montažnih lesenih objektov:  Jelovica hiše, Lumar, Marles hiše, Rihter montažne gradnje, CBD.., idr.

O prednostih sodobne gradnje iz lesa bodo spregovorili priznani strokovnjaki : Dr. Miroslav Premrov, Doc. Dr. Vesna Žegarac Leskovar, Izr. prof. dr. Martina Zbašnik Senegačnik, Dr. Bruno Dujič in  Dr. Miha Humar. 

Konferenca je eden najvidnejših dogodkov na področju pospeševanja lesne in s trajnostno gradnjo povezane industrije za oživitev katere si država Slovenija prizadeva na več nivojih. 

Konferenca je odprta za širšo javnost – za vse, ki jih zanimajo najnovejši pristopi in trendi sodobne montažne gradnje iz lesa vključno s pripadajočo sodobno tehnologijo hišnih komponent.

Konferenco bo spremljala razstava» VARČNA MONTAŽNA HIŠA IZ LESA« « s prikazom referenčnih objektov podjetij iz segmenta sodobne montažne gradnje iz lesa.

Obeta se zanimiv program ter pester nabor vsebin za vse, ki želijo graditi kakovostno, varčno in trajnostno – s predstavitvami na odru, predavanji in osebno izmenjavo izkušenj.

Druženje in pogostitev sta brezplačna. 

Namen konference je strokovni in laični javnosti približati kakovostno montažno gradnjo iz lesa. Še posebej želimo vedenje o prednostih lesa kot gradbenega materiala širiti med tiste, ki spoznavajo kaj je to trajnostno, sonaravno, kakovostno, zdravo bivalno okolje, kakšne materiale in tehnologijo za to lahko uporabimo. Na tak način jim pomagamo, da si bodo predvsem znali začrtati kakšen trajnostni dom ali delovni prostor si želijo ustvariti v prihodnosti. Kot veste je les naše edino naravno bogastvo in lahko rečemo, da je hiša iz lesa najbolj nizko-ogljičen izdelek. Les kot gradbeni material je naraven, obnovljiv in varen za ljudi in rastline. Poleg okolju prijazne gradnje pa gradnja z lesom pomeni velike koristi tudi za bodočega uporabnika. Omogoča cenovno ugodno gradnjo bivalnega prostora z visoko kulturo bivanja ob nizkih stroških vzdrževanja.
Podrobnejše informacije o konferenci:
http://www.mojahisa-mojdom.si/konferenca2015_index.html 

Agencija LOTOS
Telefon: 02 741 71 20, 041 283 694,  e-pošta: lotos.ptuj@siol.net

Fotogalerija





 

Arhivi