Novice


Arhiv: PRIMER DOBRE PRAKSE POVEZOVANJA PODJETIJ

Na GZS OZ za severno Primorsko smo prepoznali potrebo podjetij iz zgornjega Posočja, ki se glede na rast, ki jo načrtujejo v prihodnosti, zavedajo, da je treba pridobiti kader že v zgodnji fazi, predvsem pa, da zagotovijo dijakom in študentom, da se po koncu srednješolskega oz. univerzitetnega študija vrnejo na delo v lokalno okolje. Od Bovca do Tolmina delujejo namreč številna uspešna podjetja na tehničnem področju, ki bi tehnični kader potrebovali že danes.

Zato smo se povezali s podjetji, z Šolskim centrom Nova Gorica in Gimnazijo Tolmin, si zagotovili podporo lokalnih skupnosti in uspeli. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je namreč podprlo naša prizadevanja in odobrilo, da se prihodnje šolsko leto prične izvajati program strojni tehnik tudi na Gimnaziji v Tolminu.

Za spodbujanje učencev za vpis v tehnično smer smo  pristopili na izviren način in s priljubljenim komikom Vidom Valičem posneli promocijski video o delu tehničnih poklicev. Promocijski video so finančno podprla naslednja podjetja: GOSTOL TST d.d., HIDRIA AET d.o.o., ITW Metalflex d.o.o., MAHLE Letrika Bovec d.o.o., Mlekarna Planika d.o.o., SALONIT ANHOVO d.d., SIAPRO d.o.o., SMARTEH d.o.o. in TKK d.o.o.

Pridobili smo tudi pisne zaveze podjetij, da se prvi generaciji vpisani v program strojnega tehnika zagotovi štipendije.

Takšen pristop in sodelovanje je primer dobre prakse, ki smo jo soustvarjamo s člani naše območne zbornice.

In kot je povedal direktor MAHLE BOVEC d.o.o., g. Mitja Gorenšček: »…Ta primer in primer bitke za boljšo oskrbo z električno energijo, kjer smo tudi že dosegli viden premik, kaže, da če si aktiven član GZS lahko iz tega članstva iztržiš veliko več kot ostali, ki so pasivni oz. sploh niso člani zbornice….« 

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.