Novice


Arhiv: Izjava za javnost: Premajhen interes za izobraževalni program strojni tehnik

Predstavniki večjih zaposlovalcev v zgornjem Posočju MAHLE Letrika Bovec, ITW Metalflex, HIDRIA AET, TKK, SALONIT ANHOVO, SIAPRO, Mlekarna Planika, GOSTOL TST, SMARTEH, poleg njih pa tudi številni manjši gospodarski subjekti, potrebujejo kadre s poklici strojne stroke. Njihove strategije razvoja predvidevajo povečevanje števila zaposlenih z izobrazbo strojni tehnik. Zato so ta podjetja v informiranje učencev in njihovih staršev ter za promocijo tehničnih poklicev vložili veliko truda in denarja. Potrebam gospodarstva so prisluhnili tudi najvišji predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Šolskega centra Nova Gorica ter Gimnazije Tolmin, za kar se jim zahvaljujemo.

Žal pa se je na razpis v dislocirani program izobraževanja za strojnega tehnika v šolskem letu 2017/2018 v Tolminu prijavilo premalo učencev, da bi se program tudi dejansko izvedel.

Direktorica GZS OZ za severno Primorsko, mag.  Nevenka Volk Rožič: »Razočarani smo, ker ciljna javnost ni prepoznala te izjemne priložnosti, ki je med drugim vsem vključenim ponujala tudi možnost štipendij in kasnejšega zaposlovanja. V prihodnih letih se bo posoško gospodarstvo soočalo z odlivom zaposlenih v upokojitev, kar pomeni, da bodo potrebe po zaposlovanju tega kadra tudi v prihodnje. GZS Območna zbornica za severno Primorsko, Nova Gorica je povezala vse deležnike in pripomogla k temu, da je bila dana možnost vpisa v program strojnega tehnika v Tolminu.«

Na GZS OZ za severno Primorsko se bomo še naprej zavzemali za promocijo tehničnih poklicev ob pričakovanju, da se bo interes mladih prilagajal potrebam gospodarstva.

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.