Novice


Arhiv: Hitri karierni zmenki – dobrodošla novost na Goriškem

V torek, 9. maja se je v prostorih mestne občine Nova Gorica odvil dogodek Hitri karierni zmenki. Tako mladi, kakor tudi delodajalci so se strinjali, da je to dobrodošla novost, kjer se lahko srečajo in hitro ugotovijo, če in kako lahko sodelujejo. Zavod za zaposlovanje Nova Gorica je predstavil subvencije, ki jih podjetja pri zaposlovanju lahko koristijo, vse navzoče pa sta pozdravili tudi predstavnici Obrtne in Gospodarske zbornice in se strinjali, da je v času intenzivnega spreminjanja trga dela potrebno odpirati prostor za povezovanje perspektivnih kadrov in uglednih delodajalcev. 

V uvodnem nagovoru je bila izpostavljena misel, da zaposleni in delodajalci niso nasprotniki, temveč v skupnem sodelovanju delujejo v smeri istega cilja. V lokalnem okolju se kaže predvsem velika potreba po tehnično naravoslovnem kadru. S hitrimi kariernimi zmenki, pa je bilo tudi družboslovno izobraženim mladim omogočeno, da se povežejo z delodajalci, nekateri mladi pa so čisto nepričakovano našli nove priložnosti. Maja, 26: »Udeležila sem se tudi razgovora pri podjetju, kjer so mi predhodno že zavrnili prošnjo, a sedaj so mi povedali, da se pri njih odpira novo delovno mesto in da se mi odpira nova priložnost za sodelovanje z njimi.«

Dogodek je potekal v so-organizaciji Zavoda Nefiks,  Zavoda za zaposlovanje OE Nova Gorica, ter lokalne Obrtne in Gospodarske zbornice, ki so z združenimi močmi privabili ugledna podjetja z lokalnega okolja. Peter Korenjak, Salonit Anhovo d. d.: »Veliko lažje je, ko imaš kandidata pred sabo, nanj gledaš čisto drugače in ga tako tudi lažje oceniš in zbiraš. Upam, da taki zmenki v prihodnje še bodo«. Tako mladi, kakor tudi delodajalci so se strinjali, da je tri minute, kolikor so imeli na voljo, premalo za poglobljeno predstavitev, zato mladi od sodelujočih podjetij: MAHLE Letrika,  Gemini Bilje d. o. o.,  INCOM d. o. o. ,  Instrumentation Technologies d. d., Salonit Anhovo d. d., Mlinotest živilska industrija d. d., Avrigo d. o. o., Polident d. o. o., HIT d. d., še pričakujejo vabila na dodatne zaposlitvene razgovore.

V neformalnem delu so imeli mladi in njihovi potencialni delodajalci priložnost, da nova poznanstva še dodatno poglobijo, splošna ugotovitev pa je bila, da je tovrsten dogodek dobrodošla osvežitev z veliko podporo, da postane v lokalnem okolju stalnica.

Fotogalerija

Fotogalerija

 

Arhivi