Novice


Arhiv: POMEMBNO: Informacija za vse proizvajalce v zvezi z NADZOROM PO ZAKONU O PREVOZIH V CESTNEM PROMETU (ZPCP-2)

V pripetem navodilu, ki so ga pripravili na FURS -u so med drugim v poglavju 3.0 natančno opisane vaše naloge, ki ste jih kot proizvajalci dolžni opravljati v skladu z Zakonom o cestnem prometu.

Zakon namreč v 11. in 12. odstavku 102. člena določa, da morajo pravne osebe, samostojni podjetniki posamezniki, posamezniki, ki samostojno opravljajo dejavnost, pri katerih se v mednarodnem cestnem prometu in pri opravljanju kabotaže blago nalaga ali razlagapred nalaganjem ali razlaganjem blaga preveriti, če izdana bilateralna dovolilnica, ki jo potrebujejo tuji prevozniki, še ni bila uporabljena, oziroma, če se CEMT dovolilnica ustrezno uporablja.
v 11. in 12. odstavku 102. člena določa, da morajo pravne osebe, samostojni podjetniki posamezniki, posamezniki, ki samostojno opravljajo dejavnost, pri katerih se v mednarodnem cestnem prometu in pri opravljanju kabotaže blago nalaga ali razlaga, pred nalaganjem ali razlaganjem blaga preveriti, če izdana bilateralna dovolilnica, ki jo potrebujejo tuji prevozniki, še ni bila uporabljena, oziroma, če se CEMT dovolilnica ustrezno uporablja.

Več obveznosti si preberite v priloženem dokumentu.

Pripete datoteke

Fotogalerija





 

Arhivi