Novice


Arhiv: MAHLE Letrika Bovec praznuje 60 let


Letos v podjetju MAHLE Letrika Bovec praznujejo 60. letnico delovanja podjetja, katero je ob ustanovitvi leta 1957 nosilo ime Trenta Bovec. V tem času so proizvajali predvsem izdelke za vsakdanjo rabo, kot so jedilni pribor, strgala za krompir, mišolovke, električne kaloriferje in kuhalnike, žepne svetilke in se mnogo drugih uporabnih izdelkov. Kasneje jih je razvoj peljal v izdelavo smučarskih vezi, delov koles, kot so dinamo in zračne tlačilke, delov za tovorna vozila, leta 1974 po vstopu v skupino Iskra, pa so začeli izdelovati vžigalne tuljave, katere so bile in so še paradni konj in rdeča nit proizvodnega programa. Tudi v času, ko je podjetje nosilo ime Letrika Bovec in vse do danes ko ponosno nosi ime MAHLE Letrika Bovec d.o.o., je vžigalna tuljava glavni produkt podjetja. 

Njihovi izdelki, predvsem vžigalne tuljave, katere proizvajajo pod imenom Bosch so prisotne v avtomobilov skoraj vseh avtomobilskih znamk, med drugimi tudi BMW, Daimler, AUDI, VW, Ferrari, Maserati, Porsche in mnogih drugih.
Podjetje v zadnjem obdobju uspešno posluje in dosega rekorde. Letos načrtujejo rekordno prodajo, dosegli so rekordno število zaposlenih, dosegajo rekordne poslovne rezultate...
V sodelovanjem z največjim kupcem, multinacionalko Bosch, s katero praznujejo letos že 25. letnico sodelovanja in lastniki skupine MAHLE, si obetajo tudi svetlo prihodnost.

Iskrene čestitke!

Fotogalerija





 

Arhivi