Novice


Arhiv: Vabilo na okroglo mizo Kako čim hitreje do 2. tira, Ljubljana

Vabimo vas na okroglo mizo Kako čim hitreje do 2. tira

v ponedeljek, 7. maja ob 17. uri

v prostorih GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana C

 

Čim hitrejša, učinkovitejša in bolj kakovostna izgradnja drugega tira Koper – Divača je ključnega pomena za dolgoročni razvoj gospodarstva in s tem v dobrobit celotne družbe. Slovenija je premalo vlagala v železniško infrastrukturo, zaradi česar je nastal zaostanek, ki ga je treba nadoknaditi. To bo naši državi omogočilo, da izkoristi svojo odlično geostrateško lego in pospešeno razvije sodobno logistično gospodarstvo.

Če bomo s projektom 2. tira še naprej odlašali, nas bodo transportne poti obšle prek Avstrije, Italije in morda tudi Hrvaške, česar si kot tranzitna država ne bi smeli dovoliti.

Vsekakor pa je treba projekt izpeljati v smislu dobrega gospodarja in z ustreznim nadzorom, morda pa tudi z drugimi ukrepi poskrbeti, da bodo obremenitve za slovensko gospodarstvo čim nižje.

Na okrogli mizi bodo svoja videnja predstavili predsednik GZS Boštjan Gorjup, predsednik SMC dr. Miro Cerar, direktor GZS-Združenja za promet Robert Sever, Jernej Vrtovec, poslanec Nove Slovenije ter izr. prof. dr. Aleksander Aristovnik, Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani.

Vabimo vas, da se okrogle mize udeležite in aktivno sodelujete v razpravi. Prijave zbiramo preko spletne prijavnice do zapolnitve mest.

S spoštovanjem,

mag. Sonja Šmuc

Generalna direktorica

Fotogalerija

 

Arhivi