Novice


Arhiv: Vabljeni k sodelovanju, 2. mednarodna konferenca Retracking

Zaradi svojih odličnih fizikalnih in kemijskih lastnosti, z dolgo življenjsko dobo, so kompoziti, utrjeni s steklenimi vlakni (GRFP) prisotni v celi vrsti izdelkov, s katerimi se vsak dan srečujemo, kot  je oprema za šport in rekreacijo, otroška igrala, skladiščni rezervoarji in vozila. Presenetljivo število izdelkov, na katere na prvi pogled niti ne bi pomislili, vsebuje sestavne dele, ki so izdelani iz GFRP. Taki izdelki so med drugimi tudi IT oprema ter električni in elektronski aparati za gospodinjstva.  Zaradi dolge življenjske dobe večine teh izdelkov, le ti šele zdaj vstopajo v tokove  odpadkov in narekujejo ustrezno ravnanje  s temi odpadki, ki je skladno tudi z novimi  pristopi krožnega gospodarstva. 

 

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na konferenci, ki jo posvečamo temi izdelkov in odpadkov, ki vsebujejo GFRP v krožnem gospodarstvu. Konferenca bo potekala v angleškem jeziku.  
Konferenca bo potekala v četrtek 7. marca od 15:00 do 18:00, v Benetkah, v Italiji, v  Sali Polifunzionale del Palazzo della Regione, Palazzo della Regione Veneto - Fondamenta Santa Lucia, 23, Venezia, VE.

PROGRAM

15:00 -15:10

Uvodni pozdrav

Franco Scolari;Polo Tecnologico di Pordenone, Italiija

15:10-15:30

Izdelki in odpadki, ki vsebujejo GFRP, katalog Retracking

Janez Bernard; Primož Oprčkal, Zavod za gradbeništvo, Slovenija

15:30-16:00

 

Pravila za čezmejne pošiljke odpadkov: odpadki, nevarni odpadki, stranski proizvodi, ko odpadek preneha biti odpadke; kako prepoznati razlike

Romana Turk;
Inšpektorat RS za okolje in prostor, Slovenija

16:00-16:30

Zeleno javno naročanje, 30% vsebnost recikliranih materialov v gradbeništvu - dobre prakse in izkušnje

Lucio Bergamin;ARPA, Italija

16:30-17:00

Raziskave in izkušnje na področju ravnanja z odpadki, ki vsebujejo GFRP

Herfried Lammer; Wood KPlus, Avstrija

17:00-17:30

Retracking pilotna naprava - učinki

Franco Mioni;Gees Recycling, Italija

17:30-18:00

Sledenje GFRP in proizvodih, ki vsebujejo GFRP – app. za potrošnike

Marko Petelin; Infordata, Italija

Konferenca je namenjena strokovnjakom, ki se srečujejo z GFRP v izdelkih, pri proizvodnji in/ali ravnanju z odpadki. Konferenco organiziramo partnerji projekta Retracking v
okviru programa sodelovanja Interreg V-A Italija-Slovenija.

Predhodna prijava je obvezna! Prijavnica za slovenske udeležence je dostopna preko spodnjega obrazca. Podrobnejša navodila za pot do dvorane in možnosti parkiranja.

OBRAZEC ZA PRIJAVO: Spletni obrazec za prijavo


Fotogalerija

 

Arhivi