Novice


Arhiv: Trije namigi za upravljanje tima pri delu na daljavo

Trije namigi za upravljanje tima pri delu na daljavo

Številna podjetja v svetu, pa tudi pri nas, se v času koronavirusa odločajo za delo na daljavo, saj s tem varujejo zaposlene in preprečujejo morebitno širjenje okužb. S spletne strani forbes.com podajamo nekaj namigov za še uspešnejše upravljanje tima pri delu na daljavo.

Natančno določite, kaj potrebujejo člani vašega tima za uspešno delo

Zelo pomembno je zavedanje, da se zaposleni s stresom zaradi epidemije spopadajo na različne načine. Medtem ko se nekateri brez težav soočajo z veliko neznankami in nepredvidljivostjo, drugi le težko držijo glavo nad vodo. Zato je pomemben pogovor o njihovem počutju, skrbeh, strahovih … S tem pošiljate zaposlenim jasno sporočilo, da vam je mar za njihovo dobro počutje, kar je zelo pomembno za doseganje odličnih rezultatov pri delu na daljavo.

Poskrbite, da si tim prizadeva za skupne cilje organizacije

V času epidemije in dela na daljavo zaposleni ne smejo pozabiti na skupne cilje organizacije, saj je spremljanje dogajanje v celotnem podjetju, včasih pa tudi v celotnem timu, oteženo. Pri tem so lahko v pomoč različne metode in programska orodja.

Negujte dobre odnose v timu

Virtualni pogovori, sestanki in srečanja so v tem času neobhoden element povezovanja. Za boljše počutje celotne ekipe jih lahko nadgradite v različne oblike virtualnih druženj, kot je na primer klepet ob kavi, »skupno« kosilo s pico ali celo igranje spletnih iger ali tekem.

Fotogalerija

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.