Novice


Arhiv: 5 namigov za izboljšanje inovacijske kulture v organizaciji

Koristen namig

5 namigov za izboljšanje inovacijske kulture v organizaciji

Gospodarstvo se danes sooča z globalno dinamiko in tehnološkimi spremembami in vse panoge se morajo odzvati na te izzive. Toda, kako v organizaciji ustvariti inovacijsko kulturo? Na portalu https://www.northeastern.edu smo našli pet namigov, ki so vam lahko navdih za izboljšanje vaše inovacijske kulture.

1. Ne bojte se neuspeha
Inovativnost zahteva določeno stopnjo tveganja. Tveganje pa pogosto prinese tudi neuspeh in na to moramo biti pripravljeni. Preboji se ne zgodijo, ko igramo varno. Zaposlenim je zato treba dati svobodo eksperimentiranja in raziskovanja novih priložnosti. Neuspeh ne pomeni vedno, da je bila storjena napaka, lahko pa predstavlja dragoceno poslovno izkušnjo.

2. Inoviranju namenite ustrezne vire
Inovacije zahtevajo vrsto različnih virov, od časa in financiranja do dodatnega pisarniškega prostora ali osebja. Nekatera podjetja ustanavljajo ekipe za inovacije ali kreativne skupine zaposlenih, ki so osredotočene na razvoj novih izdelkov, storitev ali procesov.

3. Omogočite odprto inoviranje
Skozi proces odprtega inoviranja pri ustvarjanju izdelka ali storitve lahko sodelujejo podjetja, univerze, posamezniki ali agencije. Partnerji si delijo tveganja in koristi, ki izhajajo iz tega sodelovanja, nove ideje pa pridobivajo tako od znotraj kot od zunaj.

4. Razmislite o spodbudah
Različne spodbude, kot so denarne nagrade, lahko pomagajo spodbuditi inovativnost v organizaciji. Druge možnosti so lahko na primer tudi dodaten teden dni dopusta, pogostitev ekipe s kosilom ali pisarniška zabava.

5. Naučite zaposlene uporabe dizajnerskega razmišljanja (design thinking)
Dizajnersko razmišljanje je pristop, osredotočen na stranke oziroma na opazovanje končnih uporabnikov v njihovem okolju z namenom, da bi bolje razumeli njihove potrebe in odkrili, kaj bi lahko pripeljalo do novih poslovnih priložnosti.

Fotogalerija

 

Arhivi