Novice


Arhiv: EIT Food Seedbed 2022

Vabilo inovativnim kmetijsko – živilskim podjetjem

Vstopite v program namenjen podpori vaših poslovnih idej in načrtov

EIT Food Seedbed 2022

 

EIT Food Seedbed je program, ki podpira ambiciozna podjetja, samostojne podjetnike, raziskovalne institucije in ustanove,  pa tudi novo ustanovljena podjetja (startupe), katerih dejavnost je osredotočena na naslednja področja:

·         Trajnostno kmetijstvo

·         Trajnostno ribogojstvo

·         Alternativne beljakovine

·         Digitalna sledljivost

·         Krožni prehranski sistemi

·         Ciljna prehrana

Ob prijavi  morajo kandidati najkasneje do 28. februarja letos predstaviti inovativno idejo, ki bi lahko imela pomemben vpliv na katerokoli področje živilskega sektorja, vključno z načinom proizvodnje, dostave, porabe in recikliranja hrane.

Sodelujejo lahko tudi podjetja z rešitvami, ki se nanašajo na prehranski sistem, stroje in opremo za kmetijstvo ter proizvodnjo hrane, logistiko, embalažo, rešitve IKT, zmanjševanje živilskih odpadkov, poslovne storitve ali družbene inovacije.

K sodelovanju so vabljena tudi zagonska podjetja v zgodnji fazi, katerih poslovne ideje so povezane z njihovimi tehnološkimi raziskavami, za njihov nadaljnji razvoj pa potrebujejo poslovne veščine in stike s potencialnimi kupci v različnih evropskih državah. Izbrani kandidati bodo pridobili strokovno podporo (usposabljanje in mentorstvo) in finančno podporo v višini do 6.000 EUR.

Program bo potekal v angleškem jeziku v petih evropskih središčih: na Poljskem, Severnem Irskem, v Nemčiji, Španiji in na Danskem. Sodelovanje v programu je brezplačno.


Program se izvaja v okviru mreže EIT Food, ki združuje evropska podjetja, raziskovalne inštitute in univerze in je organiziran kot del Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT), ki je del Evropske komisije. EIT Food je največja evropska pobuda, ki podpira inovacije v kmetijsko-živilskem sektorju. Programe EIT Food sofinancira Evropska unija v okviru programa Horizon Europe.

Registrirajte se zdaj in se pridružite mreži EIT Food na: https://entrepreneurship.eitfood.eu/launch  

Prijave za udeležbo v programu se zaključijo 28. februarja 2022.

Dodatne informacije:
dr. Olga Pelekh
Hub manager, EIT Food Seedbed Warsaw Hub,

E- mail: opelekh@wz.uw.edu.pl

Spletni seminarji EIT Food programa:

 https://entrepreneurship.eitfood.eu/eit-food-entrepreneurship-programme-information-webinars

Fotogalerija





 

Arhivi