Novice


Arhiv: Razknjiževanje dovolilnic preko spleta

DOVOLILNICE - RAZKNJIŽEVANJE PREKO SPLETA
HITRO IN ENOSTAVNO


Na Gospodarski zbornici Slovenije uporabnikom dovolilnic že vrsto let omogočamo vpisovanje uporabljenih dovolilnic preko spletne aplikacije (»razknjiževanje«). Ker možnost vračila dovolilnic preko fizične vloge ukinjamo, vas vabimo, da si čimprej zagotovite geslo za dostop do aplikacije in da pričnete uporabljati spletno aplikacijo.

Pri e-vpisu uporabljenih dovolilnic s strani uporabnikov  so podatki takoj posodobljeni tudi v naši aplikaciji, na podlagi katere dodeljujemo dovolilnice. Tako vpisane (»razknjižene«) dovolilnice pa nam lahko vrnete najkasneje v roku 14 dni po uporabi dovolilnice. V vmesnem času tako že lahko vložite vlogo za pridobitev novih dovolilnic iz kvote nerazdeljenih ali predujma.

® Vloga za pridobitev gesla

Navodila za vpisovanje uporabljenih dovolilnic so navedena na vlogi za pridobitev gesla. Ko dovolilnice fizično vračate priložite le natisnjen seznam iz spletne aplikacije (dodaten izpis ali vloga ni potrebna).

Pri izračunu vračila dovolilnic vezano na odločbo za posamezno delilno obdobje te možnosti ne morete koristiti. Pri odločbah morajo biti na dan izračuna dovolilnice tudi fizično vrnjene.

® Z vašim geslom lahko na spletni strani dovolilnice.gzs.si dostopate do naslednjih podatkov vašega podjetja:

  • Stanje odprtih dovolilnic (izdane dovolilnice za posamezno leto oz. delilno obdobje)
  • Pregled vrnjenih dovolilnic
  • Vpisovanje uporabljenih dovolilnic
  • Pregled CEMT poročil (za posamezni mesec)
  • Pregled voznega parka
  • Vloga za letni načrt dovolilnic


Neuporabljene dovolilnice: 
Vpisovanje neuporabljenih dovolilnic preko spleta ni možno. V tem primeru je potrebno izpolniti obrazec za vračilo dovolilnic VRAČILO dovolilnic.

Prenos dovolilnic: V primeru, da ste pridobili dovolilnico od drugega podjetja, morate prej vložiti vlogo za prenos dovolilnic Vloga za PRENOS dovolilnic. Prenos mora biti evidentiran na GSZ predno se dovolilnica vnaša preko spleta.

Informacije glede opravljanja prevozov blaga z dovolilnicami v mednarodnem cestnem prometu, vloge in kontaktni podatki so objavljeni na naši spletni strani www.gzs.si/dovolilnice.


Obvestilo in vloga za pridobitev gesla v wordu.


GZS, Javne listine
maj 2022

Fotogalerija

 

Arhivi