Novice


Arhiv: Alternativni viri financiranja – inovativna pot do cilja

Inflacija je tu in z njo tudi višanje obrestnih mer. Marsikaterega podjetnika skrbi, kako bo prišel do virov financiranja za poslovanje svojega podjetja. Do sedaj je bilo relativno preprosto. Pogoji za pridobitev kreditov se bodo zaostrili. Oborožite se z znanjem, kako izboljšati likvidnost podjetja in kako rasti še naprej, tako s pomočjo bank kot s pomočjo alternativnih virov financiranja.

V zadnjih letih se je pojavilo veliko možnosti alternativnih virov financiranja. Izbrani strokovnjaki bodo predstavili ta širok spekter možnosti na enem mestu. Z nami lahko preverite, kaj vse je na voljo, da boste lahko za svoje podjetje izbrali najboljše.

Spoznajte načine alternativnega financiranja in razširite spekter možnosti za rast vašega podjetja.

 


KDAJ? - 27. september 2022, od 8.30 do 13.30 

KJE? - Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana, dvorana A


Program:

ČAS

PREDAVANJE

GOVOREC

8.30 - 9.00

Registracija

9.00 - 9.05

Otvoritev

Karmen Pogorevc, LJSE

9.05 - 9.10

Pozdravni nagovor

mag. Aleš Cantarutti,
generalni direktor GZS

9.10 - 9.50

Kakšno financiranje izbrati glede na vašo strategijo rasti?

Črtomir Časar,
BV Finančna skupina

9.50- 10.30

Kako izboljšati likvidnost podjetja in kako optimizirati strukturo kapitala?

Domen Prašnikar,
Valior d.o.o.

10.30 - 11.10

Kam, če ne na banko?

Franci Tušek, ECM Partners

11.10 - 11.30

Predstavitev glavnega pokrovitelja

11.30 - 12.00

ODMOR

12.00- 12.30

Izdaja vrednostnih papirjev

Blaž Gorše, Ilirika

12.30 - 13.00

Funderbeam platforma

*Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku

Ognjan Despot, Funderbeam

13.00 - 13.30

OKROGLA MIZA: Spremembe pravnega okolja kot priložnost za razvoj kapitalskega trga

Moderator: Bojan Ivanc

13.30 - 13.30

Zaključek dogodka

 

Dogodek organizirata Gospodarska zbornica Slovenije in Ljubljanska borza vrednostnih papirjev v sodelovanju s točko SPOT svetovanje Osrednjeslovenske regije.

 

Obvezne predhodne prijave preko spletne prijavnice do 26. 09. 2022.Število udeležencev v dvorani je omejeno, zato pohitite s prijavami.

 

Dogodek je brezplačen.

 


Predstavitev predavateljev

 

 

Črtomir Časar,
BV Finančna skupina d.o.o.

Črtomir Časar se ukvarja s finančnim svetovanjem, ocenjevanjem vrednosti, pripravo načrtov za prestrukturiranje podjetij, s poglavitno usmeritvijo v sodelovanju pri poslovnem in finančnem preoblikovanju družb. V družbi vodi finančno divizijo. Po izobrazbi je magister ekonomskih znanosti in pooblaščeni ocenjevalec vrednosti podjetij ter sodni cenilec.
V svoji 14-letni karieri si je največ izkušenj pridobil na bančnem področju, kjer ima kar 14 let delovnih izkušenj, in sicer na različnih področjih, tudi vodstvenih, ter v organih odločanja (upravljanje kreditnih tveganj, investicijsko bančništvo, poslovanje s prebivalstvom, nadziranje družb).

V letih 2009-2013 je deloval kot član sveta Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. V letu 2014 je pridobil Potrdilo za člane nadzornih svetov in upravnih odborov Združenja Nadzornikov Slovenije.

G. Časar bo z nami delil več desetletne izkušnje pri delu z različnimi podjetji. Prikazal bo na kakšne načine lahko podjetje raste, kako s financiranjem podpirati različne strategije rasti in faze rasti v kateri se podjetje nahaja.




Domen Prašnikar,
Valior d.o.o.

Domen Prašnikar se je po končanem študiju ekonomije v ZDA leta 1998 zaposlil v SKB banki, kjer je kot vodja različnih oddelkov gradil finančne in analitične kompetence na področjih zakladništva, upravljanja s tveganji, upravljanja s sredstvi (ALM) in upravljanja z investicijskim portfeljem premoženja bančnih strank (AM). Po odhodu v realni sektor v komercialo Dela d.d. in zaključku študija MBA na IEDC Bled leta 2008, se je preusmeril v svetovanje in vodil vrsto projektov v regiji preko mednarodnih podjetij Kearney in PwC.

V zadnjih 8 letih se preko lastnega svetovalnega podjetja Valior d.o.o. primarno posveča slovenskim MSP podjetjem s širokim naborom storitev poslovnega in finančnega svetovanja. Lastniki podjetij se obračajo nanj pri iskanju financiranja preko različnih platform in preverjajo, kako vplivajo globalne makroekonomske spremembe na njihova podjetja ter katere ukrepe je potrebno pravočasno sprejemati. Kot član mednarodnega združenja Turnaround Management Association, je vpet v trende in pozna najboljše svetovne prakse s področja prestrukturiranj podjetij. Z ekipo je zasnoval unikatno benchmark metodologijo merjenja in upravljanja poslovne odpornosti (business resilience), ki v razmerah povečane negotovosti usmerjajo vodstva podjetij k strategijam in rešitvam za dolgoročno stabilnost poslovanja.

G. Prašnikar bo na dogodku predstavil, zakaj je za podjetja likvidnost bistvenega pomena. Denar je kot kri podjetja. Iz svojih bogatih izkušenj vam bo razkril praktične primere in nasvete, kako izboljšati likvidnost vašega podjetja.


Franci Tušek,
ECM Partners

Franci Tušek ima več kot 15 let poklicnih izkušenj na kapitalskih trgih na zelo različnih področjih od bančnega sektorja, upravljanja premoženja do finančnega svetovanja. Trenutno dela v investicijskem podjetju ECM Partners kot Direktor naložbenih projektov. Pred prihodom v ECM je delal v borzno posredniški hiši, družbi za upravljanje, pokojninskem skladu, regulatorju (Banka Slovenije), PwC in dveh slovenskih bankah. Veliko je sodeloval pri prestrukturiranju slovenskega bančnega sistema v obdobju 2012 – 2015 in pripravi zakonskega okvira prestrukturiranja.

V PwC je vodil nekaj največjih slovenskih primerov združitev in prevzemov (na strani nakupa in prodaje), prodaje portfelja slabih terjatev in nepremičnin ter primere prestrukturiranja. Ima tudi bogate izkušnje z upravljanjem tveganj v bančnem sektorju. Je magister ekonomije in ima certifikat za upravljavca tveganj - FRM.

 

V zadnjih letih se je pojavilo veliko možnosti alternativnih virov financiranja. G. Tušek bo predstavil ta širok spekter možnosti na enem mestu. Z nami lahko preverite, kaj vse je na voljo, da boste lahko za svoje podjetje izbrali najboljše.


Blaž Gorše, Ilirika

Blaž Gorše je vodja oddelka za korporativne finance. Magistriral je s področja mednarodnega poslovanja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in svoje izobraževanje dopolnil z mednarodno izkušnjo na Aston University, Aston Business School. Od samega prihoda v ILIRIKO deluje na področju korporativnih financ, natančneje sodeluje v prevzemnih in prodajnih postopkih za domača in tuja podjetja, pripravlja potrebno dokumentacijo v povezavi s prevzemnimi postopki ter sodeluje pri pridobivanju novih strank. Prav tako vodi postopke izdaj vrednostnih papirjev (obveznice, delnice in komercialni zapisi).

 


 

Ognjan Despot, Funderbeam

Po končanem študiju na Sveučilištu Vern je g. Ognjan Despot opravljal vodilne vloge v številnih podjetjih. Svojo poklicno pot je začel kot pomočnik direktorja v Atlantic Grupi, nadaljeval pa na vodstvenih položajih v logistiki in prodaji. Iz skupine Atlanic se je preselil na mesto vodje logistike v pivovarni Heineken, kjer je preživel naslednji dve leti. Po odhodu iz pivovarstva se je kot solastnik preselil v farmacevtsko podjetje, ki ga je kasneje prodal Atlantic Grupi. V Funderbeam SEE prihaja z mesta generalnega direktorja ciprske investicijske družbe Maven Consulting za balkansko regijo, pri kateri je zagotovil več kot 50 milijonov evrov naložb v jugovzhodno Evropo. Kot vodja regije CEE bo zadolžen za širitev poslovanja Funderbeama na Hrvaškem in v regiji.

 

 


Fotogalerija





 

Arhivi