Novice


Arhiv: Informacija v zvezi z ukrepi, ki se pripravljajo na ravni države

V zadnjih dneh se vrstijo informacije, povezane s posledicami širjenja novega koronavirusa. Številna podjetja javljajo težave in zamike pri dobavah, ki se bodo v naslednjih tednih skoraj zagotovo še stopnjevali - pričakujejo se resne kasnitve ladijskih dobav repromaterialov in drugih artiklov, s čimer bo otežena proizvodnja v slovenskih podjetjih. Ocenjuje se tudi, da bo prišlo do opaznega upada prodaje. GZS je pred nekaj dnevi javno opozorila, da gospodarstvo zato potrebuje jasne ukrepe.

Arhiv: Zaprosilo za sodelovanje v anketi GZS: uveljavitev novele ZMinP (Zakona o minimalni plači)

Spoštovani člani in članice, Vabimo vas k sodelovanju v kratki anketi na temo minimalne plače. Da bi z njo dosegli čim večjo reprezentativnost, Vas prosimo za vaše sodelovanje najpozneje do 31. marca 2020

Arhiv: Gospodarstvo potrebuje jasne ukrepe za soočanje s posledicami koronavirusa

Gospodarstvo opozarja, da potrebuje jasno usmeritev, kako se soočati s trenutno situacijo in kako jo reševati v naslednjih tednih in meseci. Ocenjujemo, da bodo težave še naraščale. Zato na GZS pričakujemo, da bo vlada tudi v Sloveniji sprejela ukrepe, ki jih priporoča za pomoč tudi OECD.

Arhiv: Odpravljanje neskladij pri iskanih poklicih na trgu dela

Rezultati ankete kažejo, da ima skoraj devet desetin sodelujočih težave z zagotavljanjem kadrov. Največ povpraševanja je po naslednjih poklicih: elektrikarji, elektrotehniki, strojni tehniki, obdelovalci kovin, orodjarji, ličarji, zidarji, mesarju, šivilja, kuharji, natakarji, prodajalci, inženirji strojništva, inženirji elektrotehnike.

Arhiv: Navodila za delovne organizacije v zvezi z novim koronavirusom SARS-CoV-2

Nacionalni inštitut za javno zdravje je pripravil informacije za delovne organizacije v zvezi z novim koronavirusom SARS-CoV-2 in navodila za preprečevanje njegovega širjenja. Navodila se redno posodabljajo glede na aktualne informacije. Za dodatne informacije so vam na razpolago na NIJZ, OE Nova Gorica na tel.: 031 646 617 in v zdravstvenih domovih, na telefonskih številkah, ki so objavljene na njihovih spletnih straneh.

Arhiv: Informacija za samostojne zavezance POSTOPEK UVELJAVLJANJA PRAVICE DO IZPLAČILA NADOMESTILA PLAČ V BREME ZZZS ZA FEBRUAR 2020 IN NADALJNJE MESECE

V nadaljevanju vam posredujemo uporabne informacije za samostojne zavezance v vezi postopka za uveljavljanje pravic do izplačila nadomestila plač v breme ZZZS za februar 2020 in nadaljnje mesece.

Arhiv: Obvestilo za člane o nameri ustanovitve Sekcije ponudnikov turističnih storitev

Ustanovitev in izvolitev organov Sekcije načrtujemo v ponedeljek, 16. marca 2020. Člani in ostali zainteresirani poslovni subjekti, ki se ukvarjate s turističnimi storitvami in bi se želeli vključiti v Sekcijo že ob ustanovitvi ter tako sodelovati tudi pri oblikovanju organov le te, lahko le še do srede, 11. marca 2020 do 12.00 ure uredite z nami vse potrebne formalnosti in pridobite morebitne dodatne informacije.

Arhiv: Obvestilo MDDSZEM: V izjemnih okoliščinah mogoče tudi izredne oblike dela

Predlagamo, da si preberete pojasnila in priporočila delodajalcem glede odrejanja dela na domu in drugega dela v primeru izjemnih okoliščin, ko je ogroženo življenje in zdravje ljudi ali premoženje delodajalca, ki jih je objavilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v zvezi s pojavom Koronavirus COVID-19.

Arhiv: Kako prijaviti inovacijo na razpis GZS za inovacije 2020?

Vabljeni k ogledu 15-minutnega filmčka, ki vam podaja usmeritve, informacije in navodila za prijavo inovacije na razpis za najboljše regijske inovacije 2020.

Arhiv: Gospodarstvo potrebuje jasne ukrepe za soočanje s posledicami koronavirusa

V trenutku, ko se v Sloveniji sestavlja nova vlada, se gospodarstvo sooča s posledicami pandemije novega koronavirusa. Tako v Aziji kot v številnih evropskih državah, sedaj pa tudi pri nas, se primeri okužbe širijo, s tem pa tudi težave in problemi tako na ravni posameznika kot podjetij in cele družbe.

Arhivi