Novice


Arhiv: Vabimo vas k udeležbi v BREZPLAČNE IZOBRAŽEVALNE PROGRAME v okviru Projekta »Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc od 2016 do 2019«.

Ljudska univerza Nova Gorica obvešča in vabi vse zaposlene osebe o možnostih brezplačnega izobraževanja. Na LUNG-u smo pripravili izobraževalne vsebine, ki so namenjene vsem zaposlenim z nižjo izobrazbo (osnovna, poklicna, srednja šola) in starejšim od 45 let. Cilj projekta je povečati možnosti zaposlitve in mobilnosti ter prepoznavanje lastnih potencialov za kakovostnejše življenje.

Arhiv: Izobraževanja za gradbenike - brezplačno za člane Severno Primorske gospodarske zbornice

Sekcija gradbincev OOZ Nova Gorica je pripravila sklop strokovnih izobraževanj, na katere vabi tudi naše člane. Vsa izobraževanja so brezplačna. Vabljeni!

Arhiv: GZS Severno Primorska gospodarska zbornice, Nova Gorica objavlja javni razpis za priznanja inovacijam v regiji za leto 2018

POHITITE - ROK ZA ODDAJO PRIJAVE NA RAZPIS JE DO 2. APRILA 2018 Severno Primorska gospodarska zbornica je objavila javni razpis za zbiranje prijav za podelitev priznanj inovacijam v severno Primorski regiji za leto 2018. Zato vabimo vse inovatorje in inovatorke v regiji k prijavi. Za vse, ki prvič prijavljate inovacijo sporočamo, da bomo v kratkem organizirali webinar z naslovom "Kako prijaviti inovacijo na razpis". O terminu izvedbe vas bomo pravočasno seznanili. Prav tako smo vam z veseljem na razpolago za pomoč.

Arhiv: Informacija za delodajalce v zvezi z napotitvami delavcev

Zakon o čezmejnem izvajanju storitev, ki uvaja spremembe na področju čezmejnega izvajanja storitev, je stopil v veljavo 1. januarja 2018 in prinaša pomembne spremembe na področju čezmejnega izvajanja storitev ter napotovanja delavcev na delo v druge države članice EU in EFTA.

Arhiv: Voščilo 2018

Spoštovani! Naj vam leto 2018 spremeni sanje v resničnost in naj se trud izkaže v dosežkih!

Arhiv: Višje neto plače za vse, ne zgolj za javne uslužbence

Masa plač se je v desetih letih v javnem sektorju* povečala za milijardo evrov, kar je bistveno več kot v gospodarstvu. Enako velja za povprečno bruto plačo. Število zaposlenih se je v tem obdobju v javnem sektorju povečalo za 20.000, za razliko od gospodarstva, kjer se je skrčilo za 31.000. Namesto vnovičnih dvigov plač v javnem sektorju bi moral biti cilj vlade splošno znižanje obdavčitve stroškov dela, kar bi koristilo vsem zaposlenim – tako v gospodarstvu kot v javnem sektorju. (*z javnem sektorjem tu razumemo sektor država (brez gospodarskih družb v večinski državni lasti)

Arhiv: Informacija o preimenovanju GZS OZ za severno Primorsko, Nova Gorica

Obveščamo vas o preimenovanju GZS OZ za severno Primorsko, Nova Gorica v GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.