Novice


Arhiv: USKLAJENA AKCIJA V ZVEZI Z ZAVAROVALNO PODLAGO NAPOTENIH DELAVCEV

V preteklih dveh mesecih in pol je na področju napotovanja delavcev v EU prihajalo do precejšnjih sprememb. Eno izmed bolj perečih vprašanj, ki so trenutno še nerešena, je (ne)spreminjanje zavarovalne podlage za napotene delavce po 13. členu Uredbe 883/2004. Z akcijo želimo pristojnim organom pokazati, da njihovo ravnanje že povzroča gospodarsko škodo. Ker je pomembno nastopiti usklajeno in s čim širšo podporo, predlagamo, da nas podprete in vašo podporo akciji pošljete na e-mail: oz.sev-primorska@gzs.si do petka 16.03.2018.

Arhiv: Vabilo za sodelovanje in udeležbo na dobrodelnem dogodku »ŽIVLJENJE JE VREDNOTA«, 14. aprila 2018, ob 20. uri v Kulturni dom Nova Gorica

GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica se kot generalni pokrovitelj prvič pridružuje dobrodelnemu dogodku z naslovom »ŽIVLJENJE JE VREDNOTA«, ki bo v soboto, 14. aprila 2018 ob 20. uri, v Kulturnem domu Nova Gorica. Zbrana sredstva bodo namenjena ustanovi Mali vitez - za pomoč mladim, ki so preživeli raka. Vabimo, da se nam pridružite z vašimi prispevki in pridobite naziv "SReČNO" podjetje.

Arhiv: Objava Javnega razpisa za prijavo interesa z namenom neposredne dodelitve nalog neodvisnemu zunanjemu izvajalcu – EZTS GO

Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje (EZTS GO) ima v polnem teku dva velika čezmejna projekta in enega transnacionalnega. Na njihovi spletni strani www.euro-go.eu je objavljen javni razpis za zunanjo kontrolo/revizorje. V kratkem lahko pričakujemo še druge najave. Zainteresane vabimo k prijavi. Rok za prijavo: 14. marec 2018 do 12.00 ure.

Arhiv: SLOVENSKI PODJETNIŠKI SKLAD RAZPISUJE 79,2 MIO EUR GARANCIJ ZA BANČNE KREDITE S SUBVENCIJO OBRESTNE MERE

Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) je v Uradnem listu RS št. 9/2018 objavil javni razpis za odobravanje garancij za zavarovanje bančnih kreditov z oznako P1 plus 2018. Skupno v višini 79,2 mio EUR razpisanih garancij s subvencijo obrestne mere, bodo tudi letos preko SPS-a lahko najemala mikro, mala in srednje velika podjetja (v nadaljevanju MSP) za kredite, ki jih bodo predhodno odobrile banke. Na ta način bo MSP-jem tudi letos omogočen lažji, hitrejši in cenejši dostop do bančnih kreditov, saj SPS pri najemu kredita vstopa kot garant, ki podjetju zagotovi 60 % ali 80 % zavarovanje bančnega kredita.

Arhiv: GRADIVA - Konferenca Retracking - Sledi zanki / Conferenza Retracking - Segui il nodo

Gradiva iz uvodne konference Krožnemu gospodarstvu naproti: sledljivost izdelkov iz recikliranih polimernih kompozitov, utrjenih s steklenimi vlakni projekta Retracking, ki se izvaja v okviru programa Interreg Italija – Slovenija.

Arhiv: Ob robu zahtev javnega sektorja: enačba se ne izide

Sistem, v katerem mora čedalje manj aktivnega prebivalstva (vsako leto 8.000 manj) ustvarjati sredstva za rastoče skupine upokojenih (616.000), zaposlenih v javnem sektorju (177.000) in še vedno visoke številke brezposelnih (88.000), preprosto ni vzdržen. Generalna direktorica GZS Sonja Šmuc: »Bistveno vprašanje ni več, koliko podjetij bo uspelo prenesti še višje stroške obdavčitve in ostati mednarodno uspešnih, ampak koliko mladih bo še pripravljeno pristati na zanje tako neugodnem medgeneracijskem dogovoru.«

Arhiv: Od gospodarstva je odvisna naša prihodnost

Arhivi