Novice


Arhiv: GZS pozvala Vlado, da ne zaostri ukrepov

Gospodarska zbornica Slovenije je na predsednika Vlade RS in ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo že v četrtek naslovila pismo, v katerem je Vlado naprošala, da ne zaostri ukrepov proti širjenju koronavirusa SARS-CoV-2, ker ne bodo bistveno pripomogli k obvladovanju števila okuženih. GZS je pri tem izpostavila, da bi takšno postopanje povzročilo ponoven pretres v podjetjih, od katerih se številna že vse od pomladi soočajo z drastičnim upadom poslovanja.

Arhiv: Podaljšana tri javna povabila za subvencionirano zaposlitev brezposelnih

Zavod RS za zaposlovanje je objavil podaljšanje treh javnih povabil, na katerih lahko delodajalci kandidirate do porabe sredstev, po novem najdlje do 31. 3. 2021.

Arhiv: Vabilo - Gospodarski e-forum - dr. Matej Penca (BIA Separations)

Regionalna gospodarska zbornica Postojna vas vabi k udeležbi na Gospodarskem e-forumu z dr. Matejem Penca (BIA Separations), ki bo potekal on line. Pridružite se pogovoru z zanimivim gostom, ki ga bo vodila ga. Marjana Grčman.

Arhiv: Izpod peresa glavnega ekonomista GZS: Velike razlike pri oceni okrevanja med večjimi gospodarstvi

Družba IHS Markit je objavila novo globalno anketo o obetih okrevanja ključnih svetovnih gospodarstev in sektorjev. Zaradi spreminjajočih se razmer je ključen podatek o časovnici izvedbe ankete, saj se epidemiološka slika hitro slabša. Anketo so izvedli v 2. polovici oktobra med 6.700 družbami v 12 največjih gospodarstvih, pri čemer so izključili sektorje trgovine, energetike, gradbeništva in sektor države.

Arhiv: Brezplačno usposabljanje SOLIDWORKS osnove

Na Šolskem centru Nova Gorica, v okviru projekta Munera 3, organizirajo brezplačno usposabljanje SOLIDWORKS osnove, ki bo v celoti izvedeno online. Usposabljanje bo praktično naravnano, izvajalo se bo dvakrat tedensko in bo trajalo 50 ur. Program je namenjen novim uporabnikom ter obstoječim uporabnikom samoukom, ki bi želeli bolje spoznati pravilno tehniko modeliranja.

Arhiv: PREGLED SLOVENSKIH IN EVROPSKIH AKTUALNIH RAZPISOV

Za vas smo pripravili pregled slovenskih in evropskih aktualnih razpisov, ki jih zbrane najdete na enem mestu.

Arhiv: Objavljen predlog #PKP6

Vlada je objavila Predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije covid-19 oziroma t. i. #PKP6, ki določa začasne ukrepe za omilitev in odpravo posledic nalezljive bolezni covid-19. Zakon je Vlada že poslala v obravnavo in sprejem v Državni zbor RS. Zakon bo začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Arhiv: Nadzor izvoza blaga z dvojno rabo

Blago z dvojno rabo pomeni določene tehnologije in izdelke, ki jih lahko uporabljamo v civilne in hkrati vojaške namene. Da bi razrešili morebitne dvome, ki se pojavljajo v primeru izvoza blaga z dvojno rabo, vas 25.11.2020 med 10:00 in 12:00 vljudno vabimo na spletni seminar na katerem bomo v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija, poskušali najti odgovore na vaša vprašanja.

Arhiv: Sestanki s Kitajskimi podjetji

Potem, ko je sejem China Brand Fair (*) potekal kar nekaj let v Budimpešti in se ga je vedno udeležilo veliko slovenskih obiskovalcev in razstavljavcev, bo letos sejem potekal v on-line obliki med 23. in 27. novembrom 2020. Organizatorji obljubljajo udeležbo okoli 100 kitajskih podjetij – ponudnikov izdelkov, komponent, industrijske opreme, surovin, idr., ki bodo na razpolago za individualne razgovore.

Arhiv: Aktualne informacije o vstopu v Bavarsko in Baden-Württemberg

Od nedelje, 8. 11. 2020, veljajo novosti glede vstopa oseb v Nemčijo po predhodnem bivanju na območju, ki je na listi t.i. rizičnih območij Robert-Koch-inštituta.

Arhivi