Novice


Arhiv: PLAČNI MODEL V SLOVENSKEM GOSPODARSTVU - 20. junij 2024 ob 10. uri, on-line

V spletnem webinarju bomo z vami delili zasnovo plačnega modela, ki bo delodajalcem ponujal več elastičnosti pri določanju plač in s tem primerno odzivnost pri ustreznem nagrajevanju delavcev.

Arhiv: Izšla je majska številka revije Glas gospodarstva

V središče smo postavili izzive prostorskega načrtovanja. Vabljeni k branju!

Arhiv: Razpis Evropske vesoljske agencije, namenjen izključno slovenskim deležnikom

RPA razpis v skupni vrednosti 1,5 mio evrov je namenjen samo podjetjem in akademskim ter raziskovalnim organizacijam s sedežem v Sloveniji. Razpis je odprt do 21. junija do 13. ure.

Arhiv: Kako učinkovito digitalizirati proizvodne procese s pomočjo visokozmogljivega računalništva in AI?- 6.6.2024

V sklopu promocije uporabe HPCja in naprednih tehnologij v sklopu projekta DIHa DIGI-SI in EUROCC2 bodo partnerji Arctur in IJS v sodelovanju z GZS-Regionalna zbornica Postojna izvedli v četrtek 6. junija webinar namenjen predvsem (proizvodnim) podjetjem.

Arhiv: Predstavitev priložnosti za vključevanje gospodarstva v projektu Evropska prestolnica kulture

Zavod GO!25 v sodelovanju z GZS Severno Primorsko gospodarsko zbornico, OOZ Nova Gorica, Zavodom za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina ter Hit d.d. organizira v ponedeljek, 10. 6. 2024 ob 14. uri v Obrtnem domu Nova Gorica predstavitev programa Evropske prestolnice kulture 2025 Nova Gorica - Gorica in primere dobrih praks drugih evropskih prestolnic kulture, predvsem s poudarkom na priložnostih vključevanja gospodarstva in turizma v projekt.

Arhiv: Nacionalni program športa 2024 - 2033 - pripombe do 14.6.2024

Obveščamo vas, da je v pripravi znotraj Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport predlog Nacionalnega programa športa 2024 – 2033. Nacionalni program je strateški dokument razvojnega načrtovanja športne politike, ki se sprejme za obdobje 10 let. Vsebina programa je opredeljena v Zakonu o športu in med drugim določa javni interes na področju športa ter cilje in prednostne naloge.

Arhiv: Spremembe Direktive EU o skupnih pravilih za spodbujanje popravila blaga-zadnji osnutek z dne 23.4.2024- prosimo vaš komentar do 7. junija 2024

Skladno s predhodnimi aktivnostmi v okviru Stebra konkurenčno poslovno okolje ter predhodnim obvestilom vas obveščamo, da je Evropski parlament dne 23.4.2024 sprejel dopolnjeno verzijo Direktive EU o skupnih pravilih za spodbujanje popravila blaga ( v nadaljevanju: predlog direktive), ki ga mora potrditi še Svet EU.

Arhiv: Izhodna gospodarska delegacija v Francijo v času Olimpijskih iger

GZS - Center za mednarodno poslovanje, v sodelovanju s SPIRIT Slovenija in Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, Olimpijskim komitejem Slovenije, Veleposlaništvom RS v Parizu (MZEZ), in lokalnimi partnerji v času Olimpijskih iger v Parizu organizira poslovno delegacijo v Francijo - Pariz.

Arhiv: Japonska in Republika Koreja za SME podjetja

Program EU Business Hub – Japan and the Republic of Korea je namenjen malim in srednjim podjetjem (MSP), ki delujejo na področju zelene, digitalne in zdravstvene industrije ali storitev. V obdobju 2024-2027 bodo potekali obiski specializiranih poslovnih delegacij (po 10 v vsaki državi). V primeru izbora imate krite vse stroške priprav in obiska! Decembra letos bosta organizirana obiska IT podjetij v obe državi!

Arhiv: Obisk romunske poslovne delegacije

Slovenijo bo obiskal predsednik Romunske agencije za investicije in trgovino ter zunanjo trgovino (InvestRomania) gospod Rareș Burlacu, z delegacijo. Ob tej priložnosti z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in romunskimi partnerji organiziramo poslovno srečanje s poudarkom na bilateralnih srečanjih med zainteresiranimi slovenskimi in romunskimi podjetji.

Arhivi