Novice


Arhiv: Vabimo vas na poslovno konferenco kmetijskih in živilskih podjetji zahodne kohezijske regije

Vabimo vas na poslovno konferenco kmetijskih in živilskih podjetji zahodne kohezijske regije, v petek 4. aprila s pričetkom ob 10.00 uri na lokaciji Hotela dvorec Convent Adrias v Ankaranu, Jadranska cesta 25, Ankaran. Osrednja tema dogodka bo namenjena trajnosti in inovacijam v agroživilskem sistemu ter aktivnostim, ki jih Zbornica kmetijskih in živilskih podjetji, regionalne gospodarske zbornice in regionalne razvojne agencije ponujajo podjetjem.

Arhiv: Skupaj gradimo trajnost

Trajnostno poslovanje ni več izbira, je naša nuja in priložnost, je naš boljši jutri. Pred vrati gospodarstva so velike zakonodajne spremembe in zahteve Evropske Unije povezane s trajnostjo.

Arhiv: Javni razpis P2 2024 – Spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2024

Slovenski podjetniški sklad je objavil javni razpis, s katerim želi spodbuditi mlada inovativno naravnana podjetja (start-up podjetja) k realizaciji njihovih razvojnih potencialov in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev.

Arhiv: Izšla je prva letošnja številka revije Glas gospodarstva

Glas gospodarstva v letošnjem letu obeležuje 30 let druženja z bralci. Tudi v jubilejnem letu bo postavljal v središče aktualne izzive in vsebine za čim širši krog članstva GZS. Tokrat so v ospredju MSP-ji, prinaša pa še obilo informacij iz različnih panog in področij - o novih tehnologijah, medpanožnem sodelovanju, energetiki, povezljivosti, kadrih … in članke z uporabnimi pravnimi in finančnimi nasveti.

Arhiv: ZA konkurenčno evropsko industrijo – pristopite k peticiji

Vodje velikih evropskih industrijskih podjetij in sektorske organizacije želijo, da EU zmanjša stroške energije in regulativno breme zelenih predpisov. S tem bi pomagali ohraniti evropsko konkurenčnost ob pospešenem energetskem prehodu, je zapisano v Antwerpenski deklaraciji za evropski industrijski dogovor (Declaration for a European Industrial Deal), ki je nastala 20. februarja na Vrhu evropske industrije v Belgiji. Deklaracija med drugim izpostavlja, da naj bo Industrijski dogovor v središču nove evropske strateške agende 2024-29, da se naj poveča varnost evropskih surovin ter povpraševanje po neto ničelnih, nizkoogličnih in krožnih izdelkih. Deklaraciji se je pridružila tudi GZS. Vabimo člane, da tudi sami pristopite k deklaraciji.

Arhiv: Kako pripraviti dobro prijavo

Arhiv: Javni razpis P7 2024 – MIKROKREDITI 2024

Mikro in mala podjetja, ustanovljena pred 1. 1. 2022 in z bonitetno oceno vsaj SB7, ki potrebujejo finančna sredstva za svoje poslovanje, lahko hitro, enostavno ter pod ugodnimi pogoji zaprosijo za mikrokredit od višine 5.000 do največ 25.000 EUR za manjše investicije in/ali obratna sredstva. Mikrokredit krije do 100 % vrednosti upravičenih stroškov poslovnih procesov in/ali projekta, kreditojemalcu pa se lahko po tem javnem razpisu odobri največ en mikrokredit.

Arhiv: Dan slovenskega lesarstva 2024

Dogodek bo fokusiran na dogajanje na najpomembnejših izvoznih trgih, aktivnostih in razvojnih spodbudah za lesno panogo, na primere razvoja novih lesnih materialov in inovativne uporabe lesa pri gradnji in obnovi objektov ter odprto razpravo med raziskovalci, podjetji ter dobavitelji tehnološke opreme glede izzivov razvoja v luči prehoda v krožno ekonomijo ter prilagajanja učinkom klimatskih sprememb.

Arhiv: Izbrali smo trajnost - Razpis GZS SPGZ ZA INOVACIJE 2024 je odprt!

Spoštovane podjetnice in podjetniki, spoštovane inovatorke in inovatorji. Na spletni strani severnoprimorske gospodarske zbornice smo objavili 22. javni razpis za podelitev priznanj za najboljše inovacije za leto 2024. Razpisi so odprti med 15.2.2024 in 4.4.2024, inovacijske predloge pa lahko oddajo vsa podjetja, samostojni podjetniki, organizacije, posamezniki, raziskovalne inštitucije, šole. Vabljeni k prijavi!

Arhiv: POMEMBNO-Poročanje podatkov po Zakonu o zaščiti prijaviteljev – rok za poročanje podjetij do 1. marca 2024

Obveščamo vas, da se 1. marca 2024 izteče rok, do katerega morajo podjetja in drugi subjekti, ki so v skladu z Zakonom o zaščiti prijaviteljev (Uradni list RS, št. 16/23; v nadaljevanju: ZZPri) zavezani k vzpostavitvi notranje poti za prijavo, poročati podatke za leto 2023.

Arhivi