Novice


Arhiv: Slavnostna razglasitev GAZELA 2021

Tour de Gazela 2021 bomo zaključili času primerno: hibridno. Zadnja etapa bo potekala v Narodni galeriji in digitalno segla čez celo Slovenijo ter vse do EXPO Dubaj. Slavnostna razglasitev, kjer bomo spoznali finaliste in izvedeli, kdo je zlata, srebrna in bronasta gazela bo 26. oktobra 2021 z vklopom ob 17.30.

Arhiv: Delodajalske organizacije: Minimalna plača ne sme biti prepuščena zgolj političnemu odločanju

Delodajalske organizacije - Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije - ostro nasprotujejo načinu obravnave višine minimalne plače in z njo povezanega izračuna minimalnih življenjskih stroškov v Državnem zboru (ponovno) brez kakršnega koli predhodnega socialnega dialoga. Zato se 25. oktobra ne bodo udeležile 60. nujne seje Odbora za delo, družino, socialo in invalide, katere sklic je zahtevala SD.

Arhiv: Edini način za reševanje drastičnega porasta cen energentov v gospodarstvu so sredstva iz Sklada za podnebne spremembe

Na izjemen porast cen energentov se predvsem energetsko intenzivna industrija odziva tudi z zmanjšanjem obsega svoje proizvodnje in zamrznitvijo investicijskih odločitev. Zato je Gospodarska zbornica Slovenije na Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) posredovala pobudo glede prerazporeditve porabe sredstev iz Sklada za podnebne spremembe. Pripravila je tudi konkreten predlog sheme za najbolj prizadeta podjetja. Tudi Ministrstvu za infrastrukturo (MzI) bi želela podrobneje pojasniti aktualno problematiko in prikazati možne posledice pasivnosti odločevalcev.

Arhiv: Odločni NE zapiranju gospodarstva, odločni DA preventivnim ukrepom

Epidemiološka slika Slovenije se poslabšuje. »Podatki o okužbah s covidom-19 so vsak dan bolj alarmantni. A še vedno jih lahko obvladamo z odgovornim ravnanjem slehernega posameznika, doslednim spoštovanjem preventivnih ukrepov, upoštevanjem PCT pogoja ter okrepitvijo cepljenja. Gospodarstvo ostro nasprotuje vsakršnim idejam o ponovnem zapiranju. To enostavno ni sprejemljivo,« je jasen generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti.

Arhiv: EU Business Talks: 26. oktober 2021 ob 14.00 uri

Vabljeni, da se udeležite naslednjega poslovnega klepeta »EU BUSINESS TALKS«, ki se bo odvijal v torek, 26. oktobra 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost bo Lars Lindkov, izvršni direktor in lastnik podjetja Lindskov Communication, s sedežem v Roskildeju in s pisarnami v Odeseju in Aarhusu. Podjetje je komunikacijska agencija s polno paleto storitev iz svoje dejavnosti.

Arhiv: Delavnica GoMED: Izvoz po korakih

GoMED projektna ekipa vas vljudno vabi na delavnico pod vodstvom Dragana Simeunovića, ustanovitelja, glavnega družbenika in direktorja svetovalne družbe Premicon d.o.o., z večletnimi izkušnjami s področja mednarodnega poslovanja.

Arhiv: Mobilna cepilna enota ponovno v Brdih na gradu Dobrovo, 23. oktober 2021 med 9.00 in 12.00 uro

Da bi cepljenje proti covid-19 čimbolj približali vsem, na terenu delujejo tudi mobilne cepilne enote. V soboto, 23. oktobra 2021 se bo mobilna cepilna enota med 9.00 in 12.00 uro ponovno ustavila tudi v gradu Dobrovo v kraju Dobrovo v Brdih.

Arhiv: 5 namigov za izboljšanje procesa vključevanja novih zaposlenih

Sodobni odnosi med zaposlenimi in delodajalci zahtevajo upoštevanje, spoštovanje in razumevanje. Zaposleni iščejo vrednost dela danes tudi v nematerialnih dejavnikih - na primer v odlični kulturi podjetja - in ne le v otipljivih dejavnikih, kot je plača. Zato je vlaganje v dobro uvajanje novincev donosna naložba.

Arhiv: Predstavitev predloga Gradbenega zakona in Zakona o urejanju prostora

Po analizi stanja s poudarkom na potrebnih spremembah in novih zakonskih rešitvah bodo predstavniki MzI predstavili predloga Gradbenega zakona in Zakona o urejanju prostora.

Arhiv: Izjemen dvig cen energentov nepredstavljiv izziv za slovensko industrijo

»Gospodarstvo je razočarano nad prepočasnimi odzivi slovenskih in evropskih odločevalcev ter odsotnostjo pravočasnih rešitev, ki bi naslovile izjemen porast cen energentov,« je kritičen generalni direktor GZS Aleš Cantarutti. Odnos do resnosti situacije v gospodarstvu je podcenjujoč, saj odločevalci v Bruslju očitno ne razumejo resnosti situacije, v kateri se nahaja v prvi vrsti energetsko intenzivna industrija, nadalje pa tudi vsa ostala industrija.

Arhivi