Novice


Arhiv: GZS organizirala dva Vrha - Vrh malega gospodarstva in Vrh slovenskega gospodarstva

GZS je včeraj organizirala kar dva Vrha – najprej Vrh malega gospodarstva, zatem pa Vrh slovenskega gospodarstva. Oba dogodka sta potekala, kot je zadnjih nekaj mesecev in tednov že stalnica, v virtualnem okolju.

Arhiv: Zmanjševanje emisij toplogrednih plinov - dokumenti v javni obravnavi na ravni EU

Evropska komisija je v javno obravnavo predložila zakonodajne dokumente vezane na doseganje cilja podnebne nevtralnosti do leta 2050.

Arhiv: Apel za odprtje zaprtega dela gospodarstva

- Gospodarska zbornica Slovenije je pozvala Vlado RS k odprtju zaprtega dela gospodarstva.

Arhiv: Informacija o odprtih razpisih za gospodarstvo - Javni sklad za malo gospodarstvo Goriške

Javni sklad za malo gospodarstvo Goriške ima odprte štiri javne razpise za gospodarstvo. Rok za oddajo vaših prijav je 4. januar 2021.

Arhiv: Industrijska proizvodnja oktobra medletno nižje le še za dober odstotek

V primerjavi z oktobrom 2019 je bila skupna vrednost industrijske proizvodnje v oktobru 2020 nižja le še za 1,1 %. Na upad skupne vrednosti na letni ravni sta vplivali nižji vrednosti proizvodnje v predelovalnih dejavnostih (za 1,2 %) in v dejavnosti oskrbe z električno energijo, plinom in paro (za 0,5 %), medtem ko je bila v rudarstvu višja (za 2,0 %). Na letni ravni se je tako padec industrijske proizvodnje znižal na 7,3 %. Zaradi visokega razpoloženja v industriji in dobre vodnatosti rek v novembru in decembru pričakujemo, da se bo padec do konca leta znižal na okoli 6,5 % na letni ravni. Padec prihodkov je bil v prvih desetih mesecih (-9,3 %) nekoliko višji kot pri industrijski proizvodnji (-7,3 %) in izvira tako iz padca cen kot rasti zalog izdelanih izdelkov (+2,1 %).

Arhiv: Skupščina GZS o digitalni preobrazbi in aktivnostih

Člani Skupščini GZS so na e-seji obravnavali Umarjevo Poročilo o produktivnosti 2020. Razpravljali so tudi o problematiki minimalne plače ter sprejeli Plan dela GZS za leto 2021.

Arhiv: Ob visokih ukrepih za zaščito zdravja je nujno sprostiti gospodarstvo

Cilja sproščanja: z okrepljenimi hitrimi testi bistveno bolj in hitreje zajeziti epidemijo kot v zadnjih tednih, obenem pa takoj sprostiti nekatere dejavnosti že pred novim letom. Za to smo se s skupnim pozivom zavzeli Gospodarska zbornica Slovenije, SBC – Klub slovenskih podjetnikov, Združenje Manager, Trgovinska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije, Slovensko-nemška gospodarska zbornica ter Britansko-slovenska gospodarska zbornica.

Arhiv: Poziv k odgovornemu ravnanju

Vlada je delodajalcem prisluhnila in delno sprostila delovanje gospodarstva. Zbornice vse delodajalce, zaposlene in prebivalce pozivamo k odgovornemu ravnanju in doslednemu upoštevanju ukrepov. Le striktno izvajanje priporočil in ukrepov bo pripomoglo k stabilizaciji in obvladovanju trenutnih razmer ter dopuščalo vsaj delno izvajanje storitvenih dejavnosti v Sloveniji ter nadaljevanje sproščanja.

Arhiv: Spletna delavnica INDUSTRIJSKE SIMBIOZE, 17. 12 . 2020

Vabljeni upravljalci podjetij, odgovorni v podjetjih za okolje, ekonomisti, odgovorni za proizvodnjo, tehnologije iz različnih industrij, kjer odpadki nastajajo in porabniki proizvodov iz sekundarnih surovin (npr. gradbeništvo).

Arhiv: Dopis FURS za pripravo gospodarskih subjektov na BREXIT

Seznanitev s potrebnimi informacijami za zainteresirane gospodarske subjekte.

Arhivi