Novice


Arhiv: GZS organizirala dva Vrha - Vrh malega gospodarstva in Vrh slovenskega gospodarstva

GZS je včeraj organizirala kar dva Vrha – najprej Vrh malega gospodarstva, zatem pa Vrh slovenskega gospodarstva. Oba dogodka sta potekala, kot je zadnjih nekaj mesecev in tednov že stalnica, v virtualnem okolju.

Arhiv: Zmanjševanje emisij toplogrednih plinov - dokumenti v javni obravnavi na ravni EU

Evropska komisija je v javno obravnavo predložila zakonodajne dokumente vezane na doseganje cilja podnebne nevtralnosti do leta 2050.

Arhiv: Apel za odprtje zaprtega dela gospodarstva

- Gospodarska zbornica Slovenije je pozvala Vlado RS k odprtju zaprtega dela gospodarstva.

Arhiv: Informacija o odprtih razpisih za gospodarstvo - Javni sklad za malo gospodarstvo Goriške

Javni sklad za malo gospodarstvo Goriške ima odprte štiri javne razpise za gospodarstvo. Rok za oddajo vaših prijav je 4. januar 2021.

Arhiv: Industrijska proizvodnja oktobra medletno nižje le še za dober odstotek

V primerjavi z oktobrom 2019 je bila skupna vrednost industrijske proizvodnje v oktobru 2020 nižja le še za 1,1 %. Na upad skupne vrednosti na letni ravni sta vplivali nižji vrednosti proizvodnje v predelovalnih dejavnostih (za 1,2 %) in v dejavnosti oskrbe z električno energijo, plinom in paro (za 0,5 %), medtem ko je bila v rudarstvu višja (za 2,0 %). Na letni ravni se je tako padec industrijske proizvodnje znižal na 7,3 %. Zaradi visokega razpoloženja v industriji in dobre vodnatosti rek v novembru in decembru pričakujemo, da se bo padec do konca leta znižal na okoli 6,5 % na letni ravni. Padec prihodkov je bil v prvih desetih mesecih (-9,3 %) nekoliko višji kot pri industrijski proizvodnji (-7,3 %) in izvira tako iz padca cen kot rasti zalog izdelanih izdelkov (+2,1 %).

Arhiv: Skupščina GZS o digitalni preobrazbi in aktivnostih

Člani Skupščini GZS so na e-seji obravnavali Umarjevo Poročilo o produktivnosti 2020. Razpravljali so tudi o problematiki minimalne plače ter sprejeli Plan dela GZS za leto 2021.

Arhiv: Ob visokih ukrepih za zaščito zdravja je nujno sprostiti gospodarstvo

Cilja sproščanja: z okrepljenimi hitrimi testi bistveno bolj in hitreje zajeziti epidemijo kot v zadnjih tednih, obenem pa takoj sprostiti nekatere dejavnosti že pred novim letom. Za to smo se s skupnim pozivom zavzeli Gospodarska zbornica Slovenije, SBC – Klub slovenskih podjetnikov, Združenje Manager, Trgovinska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije, Slovensko-nemška gospodarska zbornica ter Britansko-slovenska gospodarska zbornica.

Arhiv: Poziv k odgovornemu ravnanju

Vlada je delodajalcem prisluhnila in delno sprostila delovanje gospodarstva. Zbornice vse delodajalce, zaposlene in prebivalce pozivamo k odgovornemu ravnanju in doslednemu upoštevanju ukrepov. Le striktno izvajanje priporočil in ukrepov bo pripomoglo k stabilizaciji in obvladovanju trenutnih razmer ter dopuščalo vsaj delno izvajanje storitvenih dejavnosti v Sloveniji ter nadaljevanje sproščanja.

Arhiv: Spletna delavnica INDUSTRIJSKE SIMBIOZE, 17. 12 . 2020

Vabljeni upravljalci podjetij, odgovorni v podjetjih za okolje, ekonomisti, odgovorni za proizvodnjo, tehnologije iz različnih industrij, kjer odpadki nastajajo in porabniki proizvodov iz sekundarnih surovin (npr. gradbeništvo).

Dopis FURS za pripravo gospodarskih subjektov na BREXIT

Seznanitev s potrebnimi informacijami za zainteresirane gospodarske subjekte.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.