Novice


Arhiv: Gospodarstvo mnenja, da za opustitev premoga leta 2033 ne bomo dovolj celovito pripravljeni - tudi v prihodnje pričakuje zanesljivo, nizkoogljično oskrbo z energijo po konkurenčnih cenah

Gospodarska zbornica Slovenije je v okviru seje Strateškega sveta za energetski prehod oblikovala stališča s strani gospodarstva in energetskih družb na Nacionalno strategijo za izstop iz premoga in prestrukturiranje premogovnih regij v skladu z načeli pravičnega prehoda.

Arhiv: Konferenca Biogospodarstvo: nova razvojna in poslovna priložnost v agroživilstvu

Biogospodarstvo predstavlja velik razvojni potencial, zlasti v smislu ustvarjanja delovnih mest, trajnostne izrabe naravnih virov in prenovljen gospodarski zagon. O tem kakšne razvojne in poslovne priložnosti predstavlja biogospodarstvo v agroživilstvu, bomo razpravljali s številnimi zanimivi gosti na zaključnem dogodku projekta AlpBioEco iz programa Interreg Območje Alp. Dogodek je brezplačen.

Arhiv: Izjava predsednika GZS ob napovedanem lockdownu

Ob zadnjih podatkih o vnovičnem porastu števila okužb s koronavirusom tudi v Sloveniji, je GZS prejšnji teden pozvala Vlado RS, da ob ponovnem zaostrovanju ukrepov zagotovi čim bolj nemoteno delovanje gospodarstva.

Arhiv: Vlada sprejela ukrepe za zaustavitev javnega življenja med 1. in 12. aprilom

Vlada je na predlog posvetovalne skupine sprejela zaustavitev javnega življenja med 1. in 12. aprilom 2021 in določila spremembe ukrepov, ki so podrobneje razloženi na spletni strani gov.si.

Arhiv: Produkti s katerimi zavarujemo tveganja in hkrati financiramo poslovanje – brezplačni posvet

Primorska gospodarska zbornica v sodelovanju z Novo ljubljansko banko d.d. – Poslovanje z malimi in srednjimi podjetji, Jugozahodna regija, vljudno vabi na izobraževalni dogodek v obliki posveta z naslovom »Produkti s katerimi zavarujemo tveganja in hkrati financiramo poslovanje«. Webinar, ki je namenjen predvsem malim in srednjim podjetjem bo izveden s pomočjo spletnega orodja Microsoft Teams, v sredo, 7. aprila 2021 od 10.00 do 11.30 ure.

Arhiv: V sklopu projekta ProsperAMnet je izšla 4. številka Novičnika (Newsletter)

Glavni cilj projekta ProsperAMnet (Progressing Service Perfomnace and Export Results of Advanced Manufactures Networks) je podpreti napredne proizvodnje z naprednimi storitvenimi zmogljivostmi iz območja Srednje Evrope, za doseganje še večje odličnosti pri njihovih poslovnih storitvah s pomočjo dveh inovativnih orodji - Monitor in Radar. Izšla je 4. številka Novičnika, kjer se lahko seznanite z najnovejšimi informacijami.

Arhiv: VABILO NA DVE SPLETNI DELAVNICI - Razvojne priložnosti destinacije Nova Gorica in Vipavska dolina

Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina v okviru projekta "Zgodbe dediščine destinacije Nova Gorica in Vipavska dolina", ki ga sofinancira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, organizira dve spletni delavnici, na katerih bodo s predstavitvijo različnih zanimivih vsebin, poslovnih konceptov in temeljev trajnostnega ravnanja v turizmu krepili znanja in odstirali nove priložnosti za razvoj naše turistične destinacije.

Arhiv: Predstavitev Javnega razpisa za sofinanciranje začetnih investicij in ustvarjanje novih delovnih mest na obmejnih problemskih območjih

Posoški razvojni center v okviru projekta SPOT svetovanje vabi na brezplačno delavnico, kjer bo predstavljen Javni razpis za sofinanciranje začetnih investicij in ustvarjanje novih delovnih mest na obmejnih problemskih območjih, kamor spadajo tudi občine Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Kanal, Kobarid, Miren - Kostanjevica, Renče - Vogrsko, Tolmin in Vipava.

Arhiv: EVROPSKI SVET ZA INOVACIJE Z 10 MILIJARDAMI EVROV V OBDOBJU 2021-2027

Evropska komisija je pretekli teden na spletnem dogodku ustanovila Evropski svet za inovacije (EIC) s proračunom v višini več kot 10 milijard evrov za obdobje 2021–2027, da bi podprla razvoj in širitev prodornih inovacij. EIC temelji na uspešnem pilotnem programu v okviru programa Obzorje 2020 in ne predstavlja le novosti v programu Obzorje Evropa ...

Arhiv: EIC PATHFINDER OPEN 2021

Projektni predlogi morajo reševati probleme ali izzive na treh temah programa: (1) Umetna inteligenca, (2) avtonomne naprave in materiali ali (3) prebojna proizvodnja energije z ničnimi emisijami za popolno dekarbonizacijo. Subvencije bodo dodeljene visoko inovativnim projektom od ideje do razvoja prototipa (TRL 1 - TRL 4). Upravičenci so konzorciji vsaj treh podjetij iz treh različnih držav. Podjetja lahko prejmejo do 3 mio EUR oz. do 100 % sofinanciranje. Rok za oddajo vlog je 19. 05 2021.

Arhivi