Novice


Arhiv: S socialno-razvojno kapico do dviga konkurenčnosti gospodarstva

Gospodarski krog se je v četrtek, 20. maja, sestal s predstavniki ključnih medijev v Sloveniji na temo socialno-razvojne kapice in učinkov implementacije te zakonodajne rešitve na dvig konkurenčnosti v slovenskem gospodarstvu. Izpostavljeno je bilo, da je obdavčitev dela z dohodnino in prispevki v Sloveniji višja od povprečja držav OECD.

Arhiv: PREDSTAVITEV SLOVENSKIH PODJETIJ NA EXPU 2020 V DUBAJU

Svetovna razstava EXPO 2020 Dubaj bo potekala med 1. oktobrom 2021 in 31. marcem 2022, ko bo vsa pozornost svetovne javnosti usmerjena v Dubaj. Pod sloganom Povezovanje idej za prihodnost se bo predstavilo kar 194 držav, Slovenija pa se bo na razstavi, ki že zdaj napoveduje rekordne razsežnosti, z lastnim paviljonom predstavila v trajnostnem sektorju razstave.

Arhiv: TRANSFORMACIJA POSLOVNIH MODELOV 2021 - PILOTNI PROGRAM

SPIRIT Slovenija v letu 2021 začenja s pilotnim nacionalnim programom, namenjenim malim, srednjim in velikim podjetjem, ki se zavedajo, da so na točki, ko njihov poslovni model potrebuje transformacijo. Vabijo podjetja, da se odzovejo in sodelujejo v pilotnem programu »Transformacije poslovnih modelov 2021- TPM2021 Pilotni program 2021 je namenjen podjetjem, ki so se v zadnjih letih zaradi nastalih tveganj ali pa zaradi novih poslovnih priložnosti že soočala s potrebo po spreminjanju obstoječih ali postavljanju novih poslovnih modelov.

Arhiv: Cyber Night - dogodek o veščinah kibernetske varnosti

Cyber Night je vsakoletni dogodek, ki združuje mlade talente iz vse Evrope, da se zabavajo in tekmujejo v svojih veščinah kibernetske varnosti!

Arhiv: 2/12 POSLOVNI MODELI NA PREIZKUŠNJI: TRANSFORMACIJA VREDNOSTI PRODUKTOV

Javna agencija SPIRIT Slovenija vabi, da se nam pridružite na 2. izmed 12 brezplačnih spletnih delavnic: »Transformacija vrednosti produktov in storitev«. Vizija osnovne vrednosti produktov in storitev je realen odsev potreb kupcev. Edinstveno vrednost pogojuje unikaten odziv podjetja na ozaveščenost in pričakovanja kupcev. Trajnostno edinstveno vrednost produktov in storitev pa podjetje doseže, ko uravnoteži ambicijo pričakovanega zaslužka z učinki, ki jih ima produkt ali storitev na ljudi, okolje in ekonomsko skupnost. Ali že gradite trajnostno edinstveno vrednost lastnih produktov in storitev ali še ne?

Arhiv: Imetniki licenc sporočite številno zaposlenih

Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o licencah za opravljanje prevozov v cestnem prometu velja od 6. 8. 2020. Končuje se prehodno obdobje - od 2. 6. 2021 morajo imeti vsi imetniki licenc Skupnosti v celoti izpolnjen pogoj glede minimalnega števila zaposlenih voznikov in minimalnega števila ostalih zaposlenih.

Arhiv: Redno usposabljanje voznikov

Redno usposabljanje je obvezno za vse voznike, ki se poklicno ukvarjajo s prevozom blaga ali potnikov in imajo v vozniškem dovoljenju vpisano KODO 95. Opravljati ga morajo vsakih pet let v obsegu 35 ur ali vsako leto v trajanju najmanj 7 ur. Razpisani so novi termini.

Arhiv: Nabavna delegacija slovenske elektronske in elektroindustrije na Tajvan

Izdelovalci končnih izdelkov lahko končajo svoje delo ko so na voljo vsi sestavni deli. Ali se soočate s pomanjkanjem elektronskih komponent? Na pobudo Zbornice elektronske in elektroindustrije dogodek organizira Gospodarska zbornica Slovenije - Mednarodno poslovanje/CEMP v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javno agencijo, Chinese International Economic Cooperation Association, Importers and Exporters Association of Taipei in Bureau of Foreign Trade. Vljudno vabljeni k predstavitvi nabavnih potreb vašega podjetja tajvanskim proizvajalcem elektronske opreme, ki bo potekala v virtualni obliki 22. junija 2021.

Arhiv: Poslovni klepet "Business Talk" 2021/14, 25. maj 2021

V Centru za mednarodno poslovanje so pripravili serijo virtualnih poslovnih klepetov pod imenom Business Talks, ki se bo odvijal v torek, 25. maja 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost bo Bill Valdez, predsednik upravnega odbora Alliance of Latinx Leadership & Policy iz Washingtona, ZDA, katere glavna aktivnost je aktivno vključevanje Američanov latinskega porekla v javne službe v ZDA. Bill Valdez je bil zaposlen v vodstvu Ministrstva za energijo v letih 1994-2014 ter bil predsednik Združenja direktorjev v obdobju 2016-2020. Pred zvezno službo je bil svetovalec v mednarodnem svetovalnem podjetju, ki je mednarodnim korporacijam svetovalo pri poslovnih priložnostih in odnosih v ZDA. Trenutno je svetovalec mednarodnih korporacij ter pomožni predavatelj na univerzi. Je prepoznan strokovnjak na področju razvoja poslovanja, posebej v dejavnostih obnovljivih virov, napredne proizvodnje in informacijskih tehnologij.

Arhiv: OD 2021: Gospodarske verige vrednosti v luči zelenega prehoda

Ob letošnjem jubilejnem, 20. okoljskem dnevu gospodarstva (OD 2021), se na globalni ravni nahajamo na pragu tehnološke prenove in preoblikovanja gospodarstva. Na strokovni konferenci, ki bo potekala 4. junija, bomo spregovorili o možnostih tehnološke prenove skozi različne dele vrednostnih verig različnih panog, od razvoja materialov skozi razvoj tehnologij do zapiranja zank krožnega gospodarstva. Vljudno vabljeni!

Arhivi