Novice


Arhiv: VABILO NA DELAVNICO »RAZVOJ ŠPORTA, TURIZMA IN KULTURNE DEDIŠČINE V SOLKANU« Castrum Silicanum 1001

Mestna občina Nova Gorica vas vabi na srečanje »RAZVOJ ŠPORTA, TURIZMA IN KULTURNE DEDIŠČINE V SOLKANU« Castrum Silicanum 1001, ki bo v ponedeljek, 29. junija 2020, ob 17.00 uri v prostorih Kajak centra Solkan.

Arhiv: Izvajanje storitev na italijanskem ozemlju: varnostne zahteve za vstop na manjša in večja gradbišča

Slovensko deželno gospodarsko združenje v sodelovanju in s podporo javne agencije SPIRIT Slovenija vabi na spletni seminar, ki bo in bo potekal preko platfome ZOOM dne 23. junija ob 9.30 in je namenjen vsem gradbincem, monterjem, podjetjem, ki vgrajujejo stavbno pohištvo in na splošno tistim, ki tako ali drugače vstopajo na italijansko območje za izvajanje storitev.

Arhiv: Na 17. javni razpis za priznanja inovacijam v regiji za leto 2020 prispelo rekordno število prijav

Na 17. javni razpis za priznanja inovacijam v regiji za leto 2020 prispelo rekordno število prijav. Kar 23 jih je! Od leta 2004, ko smo prvič pričeli z razpisom, je število prijav prvič preseglo število 20. Čestitke vsem prijaviteljicam in prijaviteljem.

Arhiv: Informacija o aktivnosti v okviru Projekta LAS: ODPRAVLJANJE NESKLADIJ PRI ISKANIH POKLICIH NA TRGU DELA

Severno Primorska gospodarska zbornica Nova Gorica je partner v projektu ODPRAVLJANJE NESKLADIJ PRI ISKANIH POKLICIH NA TRGU DELA. V okviru projekta pripravljamo promocijske filme deficitarnih poklicih, ki jih bomo predstavljali po goriških osnovnih šolah, predvidoma na roditeljskih sestankih za karierno orientacijo. Na ta način bomo še aktivneje vršili promocijo poklicev med mladimi.

Arhiv: Precej nizka stopnja samooskrbe pri sadju v letu 2019

Domači proizvodnja in potrošnja sadja sta bili zaradi manj ugodnih vremenskih razmer v letu 2019 nižji kot v prejšnjem letu, zato je stopnja samooskrbe v tem opazovanem letu dosegla le skromnih 30 %. Vir: SURS

Arhiv: 3 nasveti za izboljšanje spomina

“Če nimaš odličnega spomina, je to zato, ker … se nisi učil/-a učiti ali pomniti”, je prepričan Jim Kwik, ki sam sebe opisuje kot coach-a možganov in verjame, da je pozabljivost lahko za podjetnike zelo draga

Arhiv: Javni natečaj za podelitev letnih nagrad delodajalcem za dobro prakso na področju zaposlovanja invalidov za leto 2019

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Republike Slovenije (MDDSZ) je objavilo Javni natečaj za podelitev letnih nagrad delodajalcem za dobro prakso na področju zaposlovanja invalidov za leto 2019. Prejemniku letne nagrade se bo podelila listina, s katero pridobi pravico do uporabe promocijskega logotipa »INVALIDOM PRIJAZNO PODJETJE«. Rok za prijave oziroma oddajo vloge je najkasneje do 3. avgusta 2020.

Arhiv: Posnetek webinarja: #PKP3 – Odgovori Pravne službe GZS na izbrana vprašanja

Na petkovem webinarju so svetovalke Pravne službe GZS in Infopike nagovorile ključne teme ter odgovorile na najpogostejša vprašanja v zvezi s #PKP3, kot so: Ali je kakšna razlika med ukrepom povračila nadomestila delavcem na začasnem čakanju na delo po #PKP2 (ZIUZEOP) in #PKP3 (ZIUOOPE)? Katere pogoje mora izpolnjevati delodajalec, da je upravičen do delnega subvencioniranja skrajšanega polnega delovnega časa? Kakšne so možnosti glede razporejanja delovnega časa v okviru ukrepa delnega subvencioniranja skrajšanega polnega delovnega časa? … Vabljeni k ogledu posnetka.

Arhiv: Nemčija sprošča mejne prehode, Švica ukinja nadzor na mejah

EU državljani bodo lahko od 16 .junija 2020 naprej ponovno vstopali v Nemčijo brez dokazovanja upravičenega razloga. To velja za meje z Avstrijo, Francijo, Švico in Dansko. Mejni nadzor v zračnem prometu za prihode iz Italije se bo prav tako končal 15. junija, za prihode iz Španije pa po 21. juniju. Švica ukinja nadzor na mejah od 15. junija 2020 naprej. Nadzor na švicarskih mejah s schengenskimi državami, uveden zaradi zajezitve epidemije okužb s korona virusom, se bo končal, v vseh državah EU / EFTA in z Združenim kraljestvom pa bo ponovno vzpostavljen popoln prosti pretok oseb.

Arhiv: SCNG v okviru projekta Munera 3 organizira brezplačno usposabljanje za varjenje

Šolski center Nova Gorica organizira v okviru projekta Munera 3 brezplačno usposabljanje za varjenje. Program izobraževanja je namenjen zaposlenim, ki želijo izboljšati kompetence na področju varjenja in tehnološke priprave varjenja različnih materialov, ki bodo izboljšale njihovo učinkovitost in kakovost dela. Usposabljanje obsega teoretični in praktični del, v skupnem obsegu 70 ur.

Arhivi