Novice


Arhiv: VABILA GZS GO INTERNATIONAL

Vabimo vas k pregledu vabil GZS GO INTERNATIONAL za poslovne priložnosti. Vabljeni k pregledu in udeležbi.

Arhiv: Seja UO GZS, 23. junija 2021

Predsednik GZS Tibor Šimonka bo predstavil svoj pogled na prihodnost GZS. Gost seje bo minister za zdravje Janez Poklukar, s katerim bodo člani razpravljali o tem, kaj smo se iz korona krize naučili in kako naprej? Kakšne so zdravstvene posledice epidemije? Kaj lahko pričakujemo na področju reformnih rešitev v zdravstvu? Spregovorili bodo tudi o dolgotrajni oskrbi. Ob zaključku seje bo v krogu UO GZS slovesno obeležena 30. obletnica nastanka samostojne slovenske države.

Arhiv: Predlog Zakona o sežigalnicah odpadkov in napravah za sosežig odpadkov ruši skupni evropski pristop

Konec maja je bil v obravnavo in sprejem poslan predlog Zakona o sežigalnicah odpadkov in napravah za sosežig odpadkov. Gospodarska zbornica Slovenije opozarja, da predlog zakona ruši skupno politiko in pristop, ki na področju emisij iz industrijskih naprav v EU velja že skoraj 35 let in zajema cca 50.000 naprav. Z usmerjanjem zgolj na emisije v zrak iz nekaterih naprav namreč vzpostavlja parcialni pogled na okolje.

Arhiv: Pet izgubljenih mest na lestvici konkurenčnosti kot resno opozorilo

Slovenija je na IMD lestvici konkurenčnosti inštituta zdrsnila za pet mest, na 40. mesto med 64 državami. Svojo uvrstitev je poslabšala predvsem na področjih poslovne in vladne učinkovitosti ter pri infrastrukturi, medtem ko jo je izboljšala pri gospodarski uspešnost. Pri digitalizaciji v podjetjih so nujni odločnejši koraki in učinkovitejša zakonodaja. Na GZS tudi menimo, da je tako vajencev kot tujih usposobljenih strokovnjakov v podjetjih premalo in bi bilo potrebno, s ciljem dviga konkurenčnosti slovenskega gospodarstva, ta delež povečati.

Arhiv: P4D 2021 - SPODBUDE ZA DIGITALNO TRANSFORMACIJO MSP

Slovenski podjetniški sklad bo danes, 18. 6. 2021 objavil svež razpis P4D 2021 - Spodbude za digitalno transformacijo podjetij. Ne zamudite in pričnite takoj .

Arhiv: KAKO TALENTE PRIVLAČIJO IN ZADRŽUJEJO GLOBALNO ATRAKTIVNI ZAPOSLOVALCI?

Kaj privlači talente iz tujine in Slovenije? Ne veste točno kako zadržati najboljše talente? Delodajalci še vedno menijo, da je plača edini razlog, ki zadrži talente - pa je temu res tako?

Arhiv: Webinar o POREKLU BLAGA - novosti na področju porekla blaga v letu 2021

Na seminarju bomo obravnavali novosti, ki so že stopile v veljavo kot tudi novosti, ki nas še čakajo v letošnjem letu. Poudarek bo na praktičnem vidiku uporabe pravil o poreklu blaga, predvsem v smislu, kako se znajti v praksi glede na dejstvo, da je zakonodaja obširna. V ta namen boste udeleženci prejeli posodobljen seznam zakonodaje s področja porekla blaga. Tekom predavanja bo zaradi lažjega razumevanja obširne in zapletene tematike predstavljenih več primerov iz prakse.

Arhiv: Potrdilo za voznike – podaljšanje veljavnosti začasnega ukrepa >

Vozniki, ki kljub pravočasno oddani vlogi za podaljšanje dovoljenja za prebivanje in delo, niso pravočasno pridobili novega enotnega dovoljenja za prebivanje in delo, lahko na GZS pridobijo potrdilo za voznika, na podlagi potrdila o prejeti vlogi za podaljšanje enotnega dovoljenja za prebivanje in delo izdanega s strani Upravne enote.

Arhiv: Poslovne priložnosti na Poljskem – kako po Covidu naprej?

Kako je gospodarska kriza povezana s Covidom prizadela Poljsko in njeno gospodarstvo? Kako je poljska vlada pomagala podjetjem in lokalnemu prebivalstvu? Kakšen vpliv je imel COVID na bilateralno gospodarsko trgovinsko sodelovanje med Slovenijo in Poljsko? Kaj načrtujemo in kaj lahko pričakujemo v bodoče? O vsem tem bo tekla beseda na seminarju, ki ga za predstavnike slovenskih podjetij skupaj organizirajo Poljsko slovenski poslovni klub Triglav Rysy, Gospodarska zbornica Slovenije, Javna agencija SPIRIT Slovenija ter Veleposlaništvi R Poljske v Sloveniji ter naše veleposlaništvo na Poljskem.

Arhiv: Četrtkova izvozna svetovanja, 24. junij 2021

Člane GZS vljudno vabimo na individualna izvozna svetovanja, ki jih za vas pripravljajo sodelavci Centra za mednarodno poslovanje (CEMP). Svetovanja potekajo v obliki 30 minutnega spletnega individualnega pogovora o izvoznih usmeritvah, izzivih ter pogojih poslovanja na izbranih izvoznih trgih. V Četrtkovem izvoznem svetovanju, ki bo 27. junija 2021, med 9. in 12. uro, so vam na voljo svetovalci za trge Avstrije, BENELUX - a in Italije.

Arhivi