Novice


Arhiv: Pet namigov za zmagovalno miselnost

»Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci,« je na zadnji seji Skupščine GZS izpostavil predsednik Boštjan Gorjup. Zmagovalna miselnost, podobno kakor uspeh v poslu, pa ni nikomur podarjena. Zmagovalno miselnost je treba (z)graditi skozi čas. Dionne Mahaffey je na portalu www.forbes.com predlagala pet namigov, kako.

Arhiv: Naslednji teden izid GG julij-avgust

V novi številki revije Glas gospodarstva ne moremo mimo dogajanja, povezanega z epidemijo covid-19. Z generalno direktorico GZS Sonjo Šmuc smo se pogovarjali o tem, katere ukrepe bi vlada morala še sprejeti in kaj bodo ključne usmeritve GZS v naslednjih mesecih. Analitika GZS je preverila, kakšna so izvozna pričakovanja v letošnjem letu na ključnih izvoznih trgih. Preverili smo tudi, kakšno je stanje v energetiki in o tem, kako področje vidi on, spregovorili z okoljskim ministrom Andrejem Vizjakom. To in še več v tokratni številki revije Glas gospodarstva.

Arhiv: Primeri dobre prakse v zaščiti pred novim koronavirusom

Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa je na podlagi posnetkov v podjetjih, do katerih smo pomagali pristopiti na GZS, pripravil več kratkih filmov, ki so na ogled preko spletne strani: http://www.cilizadelo.si/si/.

Arhiv: Boštjan Gorjup na e-seji Skupščine GZS: »Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci.«

Na sredini 3. redni e-seji Skupščine GZS je Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, članom skupščine spregovoril o aktualnih izzivih financiranja slovenskega gospodarstva, predsednik GZS Boštjan Gorjup pa je predstavil pobude za nov gospodarski zagon za Slovenijo 5.0. Skupščina GZS je sprejela tudi Letno poročilo GZS za leto 2019.

Arhiv: Sprejet #PKP4 z ukrepi za ohranjanje delovnih mest in sledilno aplikacijo

DZ RS je v pripravi na drugi val epidemije covida-19 sprejel četrti protikoronski zakon. Poudarek je na ohranitvi delovnih mest, širjenje virusa pa naj bi omejevali z mobilno aplikacijo za sledenje okužbam. #PKP4 podaljšuje ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo do 31. julija z možnostjo podaljšanja še do konca septembra in določa, da bo nadomestila plač za delavce v karanteni do konca septembra prevzela država. Če bo zakon tudi DS RS potrdil, bo začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS. Povračilo nadomestila plače za delavce na začasnem čakanju na delo pa bo možno uveljaviti za čakanje od 1. 7. dalje.

Arhiv: S programom Čili za delo želimo ozavestiti delavce in delodajalce o zdravem delovnem in življenjskem slogu

Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa je na podlagi posnetkov v podjetjih, do katerih je pomagala pristopiti tudi GZS, v okviru programa Čili za delo pripravil več kratkih filmov, s katerimi želimo osveščati, izobraževati in usposabljati delavce in delodajalce o zdravem delovnem in življenjskem slogu, da bi takšen način življenja in dela začeli postopoma tudi sami razvijati.

Arhiv: Boštjan Gorjup na e-seji Skupščine GZS: »Če hočemo biti zmagovalci, moramo misliti kot zmagovalci.«

​Na 3. redni e-seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke, članom skupščine spregovoril o aktualnih izzivih financiranja slovenskega gospodarstva, predsednik GZS Boštjan Gorjup pa je predstavil pobude za nov gospodarski zagon za Slovenijo 5.0. Skupščina GZS je sprejela tudi Letno poročilo GZS za leto 2019.

Arhiv: Webinar: 8. julij: Kako poiskati koristi umetne inteligence v svojem podjetju

Ni skrivnost, da se podjetja, organizacije vedno bolj obračajo na napredno analitiko in umetno inteligenco (UI), da bi izboljšale svoje delovanje in odločanje v poslovnih procesih - od raziskav, načrtovanja in proizvodnje do dobavne verige in upravljanja tveganj. Le malo pa je znanega, zakaj so uspešna podjetja uspešna pri uvajanju UI.

Arhiv: 7 namigov za poletno branje

V času poletnega oddiha bomo morda našli čas tudi za to, da vsaj za nekaj časa izklopimo računalnik, utišamo pametni telefon in se lotimo branja, za katerega nam sicer (pre)pogosto primanjkuje časa. Zato vam tokrat ponujamo nekaj namigov za zanimivo poletno listanje, s katerim lahko obogatite svoje poletne dni.

Arhiv: Javni sklad malega gospodarstva Goriške objavil nove razpise neposrednih brezobrestnih posojil na področju gospodarstva

Spoštovani, obveščamo vas, da je Javni sklad malega gospodarstva Goriške objavil nove razpise neposrednih brezobrestnih posojil na področju gospodarstva: - POSOJILA ZA UBLAŽITEV POSLEDIC EPIDEMIJE COVID-19, - MIKROPOSOJILA ZA MIKRO IN MALA PODJETJA, - POSOJILA ZA PODPORO POSLOVANJA, - INVESTICIJSKA POSOJILA. Skupna višina razpisanih sredstev: 1.800.000 EUR Obrestna mera: 0 % Doba odplačila: 3-9 let z možnim 1 letom moratorija. Roki za prijavo: 17. 7. 2020, 31. 8. 2020, 16. 10. 2020, 4. 1. 2021, 12. 2. 2021, 30. 4. 2021, 11. 6. 2021, 27. 8. 2021. Razpisi so objavljeni na spletni strani sklada www.jsmg-goriska.com.

Arhivi