Novice


Arhiv: TURNEJA VODIKOVEGA AVTOBUSA V SLOVENIJI SE JE ZAČELA V TOLMINU Z OKOLJSKIM POSVETOM IN IZOBRAŽEVALNO DELAVNICO H2STUDENT

V okviru promocijskega projekta »JIVE 2 - Turneja vodikovega avtobusa v Srednji in Vzhodni Evropi«, ki ga financirata Evropska komisija in Clean Hydrogen Partnership, je včeraj v Slovenijo prišel avtobus na vodik in svojo 7-dnevno pot po državi začel v Tolminu, se ustavil v Kanalu, Desklah in Novi Gorici ter v vseh krajih navdušil obiskovalce, ki so dobili priložnost spoznati tehnologijo in se tudi peljati z avtobusom na vodik. Danes in jutri bo vodikov avtobus vozil redno mestno linijo Nova Gorica – Gorica (Italija). Vabljeni na preizkusno vožnjo.

Arhiv: Javno soočenje kandidatov za župana Mestne občine Nova Gorica na gospodarske teme, 16. 11. 2022

GZS Severno Primorska gospodarska zbornica Nova Gorica in Območna Obrtno-Podjetniška zbornica Nova Gorica pripravili javno soočenje kandidatov za župana Mestne občine Nova Gorica na gospodarske teme.

Arhiv: Vabilo na 4. in 5. brezplačno delavnico Pospeševalnika #Web3

Po uspešno izvedenih treh delavnicah Pospeševalnika #Web3 nadaljujemo odkrivanje novega sveta, ki ga ustvarjajo sodobne tehnologije Web3, ter iščemo potenciale za nove poslovne in podjetniške zgodbe. Zanimive in uporabne delavnice so namenjene malim in srednje velikim podjetjem in jih organizira ARCTUR pod okriljem Slovenskega podjetniškega sklada (SPS), z namenom nudenja celostne ključne podpore, ki jo potrebujejo inovativna podjetja za hitro globalno rast. Vabimo vas na naslednji brezplačni delavnici in sicer 4. delavnico z naslovom Inoviranje z uporabo umetne inteligence in strojnega učenja, ki bo v četrtek, 24. novembra 2022 ter 5. delavnico z naslovom Priložnosti avtomatizacije, hiperavtomatizacije ter RPA v poslovnem svetu, ki bo v torek, 29. novembra 2022. Obe delavnici bosta izvedeni v prostorih GZS na Dimičevi ulici 13 v Ljubljani. Pohitite s prijavami, število mest je omejeno.

Arhiv: Urad RS za intelektualno lastnino in GZS vabita na brezplačni spletni seminar: Intelektualna lastnina – premoženje podjetja

Urad RS za intelektualno lastnino in GZS vabita na brezplačni spletni seminar: Intelektualna lastnina – premoženje podjetja.

Arhiv: Hitri poslovni nasvet: Ali veste, da lahko do 15. novembra zaprosite za pomoč zaradi visokih cen električne energije in zemeljskega plina?

Upravičenci so pravne ali fizične osebe ali gospodarska interesna združenja. Predvidene so tri vrste pomoči – enostavna pomoč, posebna pomoč in pomoč za energetsko intenzivna podjetja. Več o tem pojasnjuje Simona Lesar iz Strateškega razvoja GZS v svojem Hitrem poslovnem nasvetu.

Arhiv: Na petkovi seji ESS o minimalni plači

Na petkovi seji ESS je potekala prva razprava socialnih partnerjev glede vladnega predloga o določitvi višine minimalne plače. Minister za delo Luka Mesec je uvodoma povedal, da gre za prvo srečanje, namenjeno izmenjavi stališč med socialnimi partnerji. Predstavnik GZS je jasno izpostavil stališče, da se minimalna plača uskladi enkrat letno, v januarju z inflacijo. Pri tem naj novo izračunana višina življenjskih stroškov služi kot kontrola, da je minimalna plača določena v predpisanem okvirju 120-140 % minimalnih življenjskih stroškov. Socialni partnerji so se dogovorili, da se bodo pogovori nadaljevali na izredni seji ESS v petek, 18. 11. 2022. Na petkovi seji pa bosta predstavljena tudi predloga MDDSZ glede dveh shem državnih pomoči – skrajšanega delovnega časa in čakanja na delo kot ukrepov za ohranitev delovnih mest v kriznih razmerah.

Arhiv: Ponudba Član Članu November 2022

Spoštovani, člani GZS so pripravili za vas posebne ponudbe. Z veseljem predstavimo tudi vašo ponudbo.

Arhiv: Obnova pogorelega Krasa – priložnost za podjetja, ki jim je mar za trajnost in prihodnost planeta

Le še teden dni nas loči do prve akcije sajenja dreves na pogorišču. V koordinacijskem Centru obnove pogorelega Krasa pozdravljajo velik odziv podjetij in posameznikov, ki so že napovedali udeležbo, k sodelovanju pa vabijo tudi tiste, ki o tem še razmišljate.

Arhiv: Obisk predstavnikov mongolskih podjetij v Sloveniji

V sredo 23. novembra bo med 10.00 in 13.00 uro potekala poslovna konferenca dopolnjena s poslovnimi b2b razgovori med predstavniki podjetij obeh držav. Vabljeni, da se udeležite poslovnega dogodka in izkoristite priložnost za nove poslovne stike z nam verjetno dokaj neznano Mongolijo.

Arhiv: Vabilo na brezplačni spletni seminar – Consumer Law Ready – izobraževalni program o potrošniškem pravu za MSP; 2 termina (torek 29. 11. 2022 ali sreda 30. 11. 2022: od 9ih do 12ih)

Vljudno vas vabimo na brezplačni 3-urni spletni seminar v okviru projekta *Consumer Law Ready (CLR) - izobraževalni program o potrošniškem pravu, ki je posebej usmerjen k mikro, malim in srednjem podjetjem (MSP), ki sklepajo posle s potrošniki. Dne 26. 10. 2022 je začel veljati novi Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), ki se bo uporabljal od 26. 1. 2023 in ki bo precej spremenil do sedaj veljavno ureditev in obveznosti, ki jih imajo podjetja do potrošnikov. V okviru seminarja boste posebej opozorjeni na bistvene novosti zakona.

Arhivi