Novice


Arhiv: NLB vabi, da ji zaupate svojo zgodbo in sodelujete na razpisu #OkvirPomoči!

S podporo malih lahko naredimo veliko. Podjetnice in podjetniki, kmetovalke in kmetovalci, mikro in mala podjetja – za vas je NLB s partnerji POP TV, Europlakat Slovenija in Mastercard® ter podpornikom projekta, časnikom Finance, sestavila #OkvirPomoči - projekt, s katerim bo lokalnim podjetnikom priskočila na pomoč pri reševanju posledic koronakrize ter s tem vsaj kanček pripomogla k ponovnemu zaganjanju slovenskega malega gospodarstva. Zaupajte ji svojo zgodbo in se do 1. junija 2020 prijavite na www.nlb.si/okvir. Z veseljem vam bo prisluhnila, izbranim lokalnim podjetnikom pa med drugim pomagala, da prek spletnih in TV oglasov, obcestnih plakatov in tiskanih medijev širijo svoj glas in s tem večajo krog potencialnih kupcev

Arhiv: Webinar: Usklajevanje službenih obveznosti in privatnega življenja med in po epidemiji

Mnogi med nami smo se trenutno znašli v situaciji, ko smo bili intenzivno vpeti v različne vloge, ki jih je bilo še bistveno težje uskladiti kot prej. Pri tem pa je ključno, da se v prvi vrsti naučimo poskrbeti zase in sebe včasih postaviti na prvo mesto. Kako to narediti, če je pri tem potrebno uskladiti še družino in službene obveznosti. Obdobje po koncu krize nikoli ne bo več popolnoma enako kot pred krizo. V mnogih podjetjih so iznašli nove načine dela, mnogi so pri delu od doma celo bolj učinkoviti, vsi seveda ne. Potrebno bo poiskati nove možnosti in smernice pri usklajevanju, nadzoru dela od doma in usklajevanju teh delovnih obveznosti z obveznosti staršev idr. Izkoristite priložnost in se udeležite zadnjega izmed treh webinarjev o psihosocialni podpori zaposlenim in delodajalcem v času epidemije.

Arhiv: Webinar: Ohranjanje dobrih odnosov na delovnem mestu skozi različne komunikacijske kanale

Odnosi v družini in seveda tudi najširše v družbi so bili v času epidemije velikokrat hudo prizadeti zaradi nekaterih zakonitosti dojemanja in vedenja ljudi v izolaciji. Vsako vedenja pa seveda sproža reakcije in kar porušimo v kontekstu razvoja odnosov, je treba ponovno zgraditi. Izkoristite priložnost in se udeležite drugega izmed treh webinarjev o psihosocialni podpori zaposlenim in delodajalcem v času epidemije, kjer bomo pogledali, kaj so prednosti, ki so se skozi delo v izolaciji izkazale, in kako združiti najboljše iz obeh izkušenj. Podrobno si bomo pogledali tudi, na čem organizacijska kultura sloni in kako se gradi, da bodo vsi zaposleni zjutraj vstali in se z veseljem lotili dela, pa naj bo to od doma ali v pisarni.

Arhiv: 4. junij: 7. mednarodna konferenca MSP: Mentorstvo za obvladovanje težav

Pridružite se nam na letošnji, 7. mednarodni konferenci za mikro, mala in srednja podjetja, z naslovom "Podjetniki poglejte v prihodnost in ukrepajte že danes!". Iz prve roke boste izvedeli, kakšne prednosti podjetjem prinaša evropski projekt mentoriranja podjetjem, ki se kot posledica epidemije covid-19 znajdejo v težavah in lahko koristijo pomoč strokovnjakov, da v pravem trenutku sprejmejo čim bolj optimalne odločitve.

Arhiv: Meje se bodo odpirale postopno, na podlagi dogovorov s posameznimi državami

Meje se bodo odpirale postopno, spremenjen odlok pa daje državi diskrecijsko pravico, da državljane EU na meji zavrnemo, če v Sloveniji nimajo začasnega ali stalnega bivališča in izkazujejo izrecne znake okužbe ali obolenja, je na današnji novinarski konferenci povedal uradni govorec Jelko Kacin. Vlada je namreč spremenila in dopolnila 14. maja sprejet odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja COVID-19, na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije.

Arhiv: V pripravi #PKP3

Na dveh delovnih skupinah socialnih partnerjev, imenovanih na Ekonomsko-socialnem svetu (ena na MGRT, druga na MDDSZ), je včeraj tekla razprava o vsebinah tretjega protikoronskega paketa. Udeleženci, med njimi predstavniki GZS, so obravnavali predvsem tematike, vezane na ukrep subvencioniranja skrajšanega delovnega časa in podaljšanje ukrepa čakanja na delo.

Arhiv: e-konferenca Delo od doma in podpora skupinskemu delu

Kriza je povzročila hitro digitalno preobrazbo precejšnjega dela družbe. S primeri dobrih praks bomo na e-konferenci predstavili, kako se je naše delo spremenilo v času covid-19, katere nove veščine moramo osvojiti, kako so podjetja stopila skupaj v digitalni solidarnosti in kako nam lahko pomagajo … Vabljeni k udeležbi.

Arhiv: Nemčija – razmere na mejah

Nemčija, Francija, Avstrija in Švica so se dogovorile o podaljšanju nadzora na notranjih mejah do 15. junija 2020, vendar nadzor ne bo več sistematičen, ampak bolj naključen. Pogoj za uresničevanje te prakse je nadaljno zmanjševanje števila okužb.

Arhiv: Slovenski podjetniški sklad: V okviru razpisa P1 plus 2020 nova kreditno – garancijska linija C19

Slovenski podjetniški sklad je 8.5.2020 v Ur.l. RS št. 65/2020 objavil spremembe javnega razpisa z oznako P1 plus 2020 – Garancije Sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere. Glavna novost se nanaša na vzpostavljeno novo kreditno - garancijsko linijo z oznako C.19 – Mikrogarancije za MSP – kritje škode zaradi virusa COVID-19, to pomeni, da podjetje lahko kandidira za mikrogarancije – financiranje samo obratnih sredstev le v primeru, kadar je iz poslovnega načrta podjetja razvidno, da podjetje ta sredstva potrebuje za razvoj oz. širitev dejavnosti in s tem za krepitev podjetniške aktivnosti ali za namen premagovanja finančnih težav pri poslovanju, nastalih zaradi virusa COVID-19.

Arhiv: Epidemija preklicana

Vlada je na četrtkovi dopisni seji z Odlokom o preklicu epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) preklicala epidemijo covid-19. Ker še vedno ostaja nevarnost širjenja nalezljive bolezni COVID-19, se – ob strokovni utemeljenosti – še vedno uporabljajo splošni in posebni ukrepi, sprejeti na podlagi Sklepa o uporabi ukrepov, ki jih določa Zakon o nalezljivih boleznih, pri epidemiji COVID-19. Odlok, ki je začel veljati danes, se začne uporabljati z 31. majem. Vlada je sprejela tudi Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja COVID-19, na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije. Z odlokom, ki velja že od danes, se sprošča karantena za vse državljane, ki imajo stalno ali začasno prebivališče v državah EU. Osebi, ki vstopa v Republiko Slovenijo in ima stalno ali začasno prebivališče v državah EU in ni zapustila EU za več kot 14 dni, policija zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 (COVID-19) na meji vroči navodila NIJZ o izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja COVID-19.

Arhivi