Novice


Arhiv: ČLAN - ČLANU, POSEBNE AKCIJE POPUSTOV

Vsak mesec vam člani GZS pripravijo posebne ponudbe. Lahko se prijavite tudi VI in se predstavite oz. ponudite posebno akcijo popustov drugim članom GZS! Z veseljem predstavimo tudi vašo ponudbo.

Arhiv: OSTANIMO SKRBNI IN ODGOVORNI

Arhiv: Tekoči indikatorji kažejo jasno smer navzgor

Število registrirano brezposelnih oseb se še vedno znižuje (77.100 11. maja, 2.200 manj kot konec aprila), kar sovpada z odpiranjem gostinske dejavnosti, rastjo v predelovalnih dejavnostih in gradbeništvu. Promet tovornih vozil na slovenskih avtocestah je bil v zadnjem tednu aprila v primerjavi z enakim obdobjem leta 2019 višji za 29 % (pri domačih vozilih za 45 % in pri tujih za 21 %), ko je bil obseg prevozov nižji tudi zaradi prvomajskih praznikov sredi tedna z enim delovnim dnevom manj. Poraba električne energije je bila v zadnjem tednu aprila medletno večja za 20 %, v primerjavi z enakim tednom predkriznega leta 2019 pa za 2 %. Vlada je 12. maja ponovno odločala o spremembi odlokov.

Arhiv: 5 namigov za ustvarjanje inovativnega okolja v timu

Danes je zaposlenim potrebno omogočiti, da sprejmejo podjetniško miselnost in postanejo temelj za organizacijsko rast in trajnost. Spodbujanje inovativnosti je priložnost za spodbujanje tako posameznikove kot organizacijske rasti. Na portalu forbes.com smo našli pet namigov za spodbujanje inovativnega okolja v že obstoječem ali novem timu.

Arhiv: Anketa: Pogled gospodarstva na napovedane davčne spremembe od 2022 naprej

Vabimo vas, da sodelujete pri anonimni anketi, s katero želimo preveriti odnos gospodarstva do nedavno predlaganih davčnih spremembe, ki so v zakonodajnem postopku in zadevajo spremembe pri obdavčitvi dohodnine, najemnin, DDPO, kapitalskih dobičkov in DDV. Z vašim sodelovanjem bomo pridobili kakovostno informacijo o naših aktualnih in bodočih usmeritvah.

Arhiv: Tabelarna prikaza pogojev glede zbiranja in števila oseb ter možnosti ponujanja in prodajanja blaga in storitev prodajanja blaga potrošnikom s pogojem testa

Vlada je izdala Odlok o spremembah Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2 ter ga objavila v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok je začel veljati 15. maja in velja do 23. maja 2021. Na posebni spletni strani GZS Poslovne informacije v času koronavirusa je objavljen tabelarni prikaz pogojev glede zbiranja in števila oseb. V Uradnem listu je objavljen tudi nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji. Objavljamo tabelarni prikaz možnosti ponujanja in prodajanja blaga in storitev prodajanja blaga potrošnikom s pogojem testa.

Arhiv: Nova spletna stran, kjer boste našli vse aktualne javne razpise na nacionalni ravni

Zaživela je spletna podstran GZS, na kateri boste našli vse aktualne javne razpise na nacionalni ravni. Tukaj so zbrani vsi javni razpisi ministrstev in izvajalskih agencij. Ne glede na to, kakšna je vaša dejavnost, smo prepričani, da boste na naši strani našli razpise, ki vas zanimajo.

Arhiv: Zaključna strokovna konferenca Dobro duševno zdravje zaposlenih – temelj dolgoročnega uspeha podjetij

Konferenca bo potekala v okviru projekta »Celovita psihosocialna podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (NAPREJ) – Zdravo in aktivno v prihodnost!«, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Namenjena je predstavitvi rezultatov projekta, predstavljeni bodo izsledki nacionalne raziskave med delodajalci z namenom ugotavljanja morebitnih sprememb, potreb in ovir na področju duševnega zdravja zaposlenih in obvladovanja psihosocialnih dejavnikov tveganja, pri čemer se bomo dotaknili nacionalne politike na tem področju in predstavili primere dobrih praks v sodelujočih pilotskih podjetjih ter slišali prispevke drugih zanimivih sogovornic in sogovornikov.

Arhiv: Mojster vitkega inoviranja v elektroindustriji

Mnogi pravijo, da so prave posledice pandemije šele na obzorju. Pritisk sprememb je in bo vse večji. Na strokovnem srečanju se bomo pogovorili o najboljših praksah sistematičnega pristopa k prilagajanju podjetja, o inoviranju na vitek in agilen način. Strokovno srečanje (meetup) je uvod v izvedbo programa Mojster vitkega inoviranja. Mnenja in želje udeležencev se bodo pretvorila neposredno v vsebino, 24-urni praktičen programa za učinkovito vitko-agilno inoviranje v elektroindustriji, s poudarkom na inoviranju prebojnih poslovnih modelov.

Arhiv: GZS podpira delujoč in učinkovit ESS

Na GZS obžalujemo novico, da se sindikalne centrale umikajo iz Ekonomsko-socialnega sveta (ESS).

Arhivi