Novice


Predsednik GZS o EU: Časa za razmišljanje ni več, potrebni so ambiciozni koraki

Predsednik GZS Tibor Šimonka: »Enrico Letta je v svojem poročilu z naslovom 'Much more than a Market' pravilno zapisal, da je prišel trenutek, ko moramo vsi skupaj delovati v smeri krepitve enotnega trga, kar bo okrepilo moč Evropske unije. Vključuje številna opozorila in predloge, na katere že vrsto leto opozarja tudi GZS.« Na globalnem ekonomskem trgu mora EU ohraniti svoj položaj oblikovalca trendov, postavljavca standardov, gonilne sile prihodnjih inovacij in rasti ter promotorja novih industrijskih tehnologij. Le tako bo lahko še naprej držala stik z ameriškimi in azijskimi tekmeci.

V Uradnem listu objavljen Zakon o spremembi in dopolnitvah Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize

Obveščamo vas, da je bil v Uradnem listu RS št. 38 dne 7. 5. 2024 objavljen Zakon o spremembi in dopolnitvah Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (ZPGOPEK-B).

Arhiv: Posebne ponudbe Član - Članu

Člani GZS so za vas pripravili posebne ponudbe.

Arhiv: Brezplačni spletni seminar: Nagrade za preseganje kvote in oprostitev plačila prispevka, 14. 5. 2024 ob 9. uri

Veste, do katerih finančnih vzpodbud ste upravičeni, če zaposlujete več invalidov, kot bi jih morali ter katere vzpodbude vam pripadajo, če imate status samostojnega podjetnika?

Arhiv: Odprta oddaja ponudb za pridobitev subvencije na javnem povabilu Zaposli.me 2024

Delodajalci lahko od 6. 5. 2024 oddate ponudbo za subvencionirano zaposlitev brezposelnih iz ciljnih skupin povabila. Slednje je odprto do porabe sredstev, najdlje do 31. 5. 2025, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb.

Arhiv: Vabljeni na največji Sejem zaposlitvenih priložnosti v Sloveniji, 9. maja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani!

Vabljeni na največji Sejem zaposlitvenih priložnosti v Sloveniji, 9. maja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani! Pridobite informacije o delovnih mestih, štipendijah, poklicih, zaposlovanju doma in v tujini in mnogo več ... Vstop je prost.

Arhiv: Vabljeni na razvojni forum, 21.5.2024

Občina Ajdovščina in Poslovna akademija Časnika Finance vas vabita na zanimivo debato o razvojnih priložnostih v občini in širši regiji. Prisluhnite lahko, kakšni so razvojni načrti Občine Ajdovščina, kako bo zagotavljala dodatni prostor za širitev podjetij, kako vidi nadaljnji razvoj prometne infrastrukture, kakšni so načrti zagotavljanja novih stanovanj, kako kaže z gradnjo Zdravstvenega doma... Z gospodarstveniki bomo razpravljali o razvojnih potencialih in ambicijah ter kako za vse to zagotavljajo najboljše kadre.

Arhivi