Novice


Arhiv: Veliko zanimanje srbskih podjetji za obisk slovenske delegacije

Ob priložnosti uradnega obiska predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja v Srbiji v sodelovanju med Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, Javno agencijo SPIRIT, Ministrstvom za zunanje zadeve RS, Slovenskim poslovnim klubom Beograd, Privredno komoro Srbije in GZS organiziramo obisk slovenske poslovne delegacije v Beogradu.

Arhiv: Brezplačni posvet za delodajalce o novostih pri zaposlovanju tujcev

Slovensko gospodarstvo se v zadnjem času sooča s precejšnjim pomanjkanjem delavcev določenih poklicev, ta deficit pa rešuje tudi s pomočjo zaposlovanja delavcev iz drugih držav. Predstavniki Ministrstva za javno upravo in Zavoda republike Slovenije za zaposlovanje bodo predstavili, kakšen je postopek, s katerim si delodajalci lahko skrajšajo postopek pridobitve enotnih dovoljenj in delovnih dovoljenj ter kakšne so novosti in spremembe v postopku dopolnjevanja vlog za enotna dovoljenja, prav tako bo mogoče izvedeti, kaj bo prinesel sporazum s Srbijo.

Elektronska oddaja vlog za delovno dovoljenje za prvo ali strokovno zaposlitev

Odslej lahko delodajalci na portalu e-VEM elektronsko oddate vlogo za izdajo dovoljenja za prvo zaposlitev ali strokovno zaposlitev po sporazumu z BiH. To pomeni hitrejše in učinkovitejše pridobivanje delovnih dovoljenj.

Javni razpis P7 – Mikrokrediti 2019

Javno sklad Republike Slovenije za podjetništvo je 28.12.2018 objavil javni razpis P7 - Mikrokrediti 2019. Predmet produkta so mikrokrediti za mikro in mala podjetja od 5.000 EUR do 25.000 EUR. Namen produkta pa je neposredno zagotavljanje ugodnih virov financiranja mikro in malim podjetjem v Kohezijski regiji Vzhodne ali Zahodne Slovenije z namenom kritja stroškov poslovnih procesov in/ali projekta, predstavljenih v vlogi za financiranje.

Arhiv: Obvestilo o omejenem delovanju GZS SPGZ 13. in 14. decembra 2018

Cenjene uporabnike naših storitev obveščamo, da bo 13. in 14. decembra 2018 naše delovanje okrnjeno zaradi sanacije talnih oblog v poslovnih prostorih zbornice.

Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskem štipendiranju za šolsko leto 2019/2020

Javni poziv je namenjen zbiranju potreb delodajalcev po kadrovskih štipendijah v šolskem/študijskem letu 2019/2020, s ciljem informiranja dijakov in študentov o vseh razpoložljivih kadrovskih štipendijah pred izbiro izobraževanja in jih usmeriti k vpisu na izobraževalne programe, ki so skladni s poklicnimi potrebami gospodarstva v regiji.

Arhiv: Sporočilo za javnost IZJAVA GENERALNE DIREKTORICE GZS SONJE ŠMUC na temo minimalne plače

Na Vrhu slovenskega gospodarstva je generalna direktorica GZS mag. Sonja Šmuc dala posebno izjavo glede tematike minimalne plače. Poudarila je, da se GZS strinja z vsakoletnim usklajevanjem minimalne plače, kot izhaja iz obstoječega Zakona o minimalni plači, ki upošteva inflacijo in druge kriterije, kot je produktivnost. Rast minimalne plače tako ni pod vprašanjem. Ne more pa o minimalni plači odločati, mimo socialnega partnerstva, samo politika; in to celo tako, da podpira novosti, ki povsem spremenijo osnovne postulate, kot je definicija plače. Takih tektonskih premikov se ne dela brez usklajevanja in se jih ne dela v mesecu ali dveh.

Prvo prednovoletno druženje članov GZS SPGZ, 22. 11. 2018

Oglejte si utrinke prednovoletnega srečanja gospodarstvenikov v obliki kratkega videa.

 

Informacijski pooblaščenec pripravil spletno stran in telefonsko svetovanje za majhna podjetja

Nova pravna akta - Splošna uredba o varstvu podatkov, ki jo uporabljamo od 25. maja 2018 in prihajajoči Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), za upravljavce pomenita precejšnjo širitev obveznosti in nalog, manjša in srednje velika podjetja pa za implementacijo zakonskih zahtev v praksi pogosto nimajo zadostnih virov (ustrezne kadrovske podpore, finančnih resursov za pogodbeno svetovanje itd.). Obenem Uredba širi nabor pravic posameznikov, upravljavcem pa nalaga, da posameznikom zagotavljajo pregledne in lahko dostopne informacije o obdelavi njihovih osebnih podatkov. Informacijski pooblaščenec je pripravil spletno stran in telefonsko svetovanje za majhna podjetja.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.