Novice


Arhiv: Dokumenti MOP in MzI v javni obravnavi – kratki roki za posredovanje pripomb

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) in Ministrstvo za infrastrukturo (MzI) sta v javno obravnavo predložila zakonodajne dokumente, večinoma s kratkimi, 14 dnevnimi roki za posredovanje pripomb in komentarjev.

Arhiv: Povezovanje podjetij z raziskovalnimi organizacijami na področju lesa in plastike

Vabljeni na spletno konferenco projekta "Start Circles", kjer bodo predstavljene obstoječe R&R kompetence na področju krožnega gospodarstva, s poudarkom na plastičnih in lesnih materialih. Dogodek bo potekal v sredo, 3.2.2021 med 10:00 in 13:00 preko spletne aplikacije ZOOM.

Arhiv: Obrisi #PKP8 v nastajanju

Naša ocena o potrebi po novih paketih podpornih ukrepov se je izkazala kot pravilna, saj se s 17. januarjem razglašena epidemija podaljšuje še za dva meseca, kar nudi ustrezno zakonsko podlago za podaljšanje nekaterih podpornih ukrepov in uvedbo novih. Povračilo fiksnih stroškov je že podaljšajo do marca 2021 (za 1. četrtletje), tudi shema skrajšanega delovna časa je bila že v 2020 podaljšana do junija 2021. V #PKP8 bo verjetno podaljšano čakanje na delo (do aprila), prav tako pričakujemo, da bo država našla rešitev pri povračilu delodajalcem zaradi dviga minimalne plače. Pričakovati je, da bo minister za delo dvig minimalne plače objavil do konca januarja. Ne pričakujemo višje uskladitve od spodnje meje, kot je to določeno v zakonu (+8,9 %), t. j. pri 1.025 EUR bruto.

Arhiv: 10 novoletnih sklepov za večji poslovni uspeh

Prehod v novo leto je ponavadi čas za dobre sklepe; na portalu https://www.thebalancesmb.com smo za vas našli deset novoletnih sklepov, ki vam lahko pomagajo k uspešnejšemu poslovanju ter izboljšanju ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem.

Arhiv: Na slavnostni skupščini o pokoronskem času in krepitvi medzborničnega sodelovanja

Ob 170-letnici delovanja je GZS organizirala slavnostno digitalno skupščino, na kateri so predstavniki zbornic, ustanovljenih z istim aktom, razpravljali o trenutnih razmerah, nujnih korakih za nov gospodarski zagon in prihodnjem sodelovanju.

Arhiv: Napovedana podaljšanje čakanja na delo in subvencioniranje dviga minimalne plače

Subvencioniranje čakanja na delo, ki ga je država z namenom preprečitve odpuščanja delavcev uvedla kot enega prvih ukrepov za blažitev posledic epidemije covid-19, bo po napovedih predsednika vlade Janeza Janše, podaljšano. V osmem protikoronskem zakonodajnem paketu, ki je v pripravi, naj bi se podaljšalo še vsaj do konca aprila, kar je potrdil tudi minister za delo Janez Cigler Kralj na četrtkovem sestanku z delodajalskimi organizacijami. V petek pa je minister za delo napovedal tudi subvencioniranje dviga minimalne plače. Podrobnosti predloga #PKP 8 naj bi bile znane v naslednjih dneh.

Arhiv: Spletni dogodek: Produktivnost in digitalizacija

Predavanju dr. Wostnerja z naslovom Digitalna preobrazba: ključ za dvig blaginje Slovenije bo sledila okrogla miza na temo Produktivnost in digitalizacija.

Arhiv: GZS: Predlogi ukrepov za #PKP8 ter spremembo začasnih odlokov

GZS je na Vlado RS posredovala predloge ukrepov za 8. protikoronski zakonodajni paket. Razmere za poslovanje so v vrsti podjetij še vedno zelo zaostrene, predlagani ukrepi GZS pa bi podjetjem omogočili obstoj in nadaljnje poslovanje. Na Vlado pa je GZS naslovila tudi predloge sprememb nekaterih začasnih odlokov Vlade RS.

Arhiv: Vlada napovedala podaljšanja čakanja na delo

Subvencioniranje čakanja na delo, ki ga je država z namenom preprečitve odpuščanja delavcev uvedla kot enega prvih ukrepov za blažitev posledic epidemije covid-19, bo po včerajšnjih napovedih predsednika vlade Janeza Janše podaljšano. V osmem protikoronskem zakonodajnem paketu, ki je v pripravi, naj bi se podaljšalo še vsaj do konca aprila. To je potrdil tudi minister za delo Janez Cigler Kralj na današnjem sestanku z delodajalskimi organizacijami. Na GZS sicer pripravljamo nabor ukrepov, za katere pričakujemo, da morajo biti vključeni v #PKP8. Med njimi bomo predlagali tudi podaljšanje ukrepa čakanja na delo celo do 30. junija 2021. V naslednjih dneh bomo predloge ukrepov posredovali na vlado.

Arhiv: KAKO ZGRADITI PODJETJE V KATEREM ZMAGAJO NAJBOLJŠE IDEJE?

Kaj če bi vedeli, kaj si vaši sodelavci v resnici mislijo o vas in kakšni v resnici so? Ray Dalio je razvil poslovni model za uporabo radikalne preglednosti in algoritmičnega odločanja z namenom ustvarjanja idejne meritokracije, kjer lahko ljudje spregovorijo in povedo, kaj si v resnici mislijo. V TED govoru boste slišali več o tem, kako so te strategije pomagale podjetju Dalio pri ustvarjanju enega najuspešnejših skladov tveganega kapitala na svetu in kako lahko izkoristite moč odločanja z uporabo podatkov.

Arhivi