Novice


Arhiv: Na srečanju generalnih direktorjev nacionalnih zbornic, včlanjenih v Eurochambres, o trenutnih in prihodnjih izzivih ter internacionalizaciji

GZS je v času slovenskega predsedovanja Svetu EU gostila virtualno srečanje generalnih direktorjev nacionalnih zbornic, včlanjenih v Eurochambres. Razpravljali so o trenutnih in prihodnjih izzivih, pa tudi o podpori internacionalizaciji podjetij. Udeleženci srečanja so si izmenjali informacije o aktualnem dogajanju in aktivnostih, ki so širšega pomena za mrežo zbornic, pa tudi o prihodnjih izzivih.

Arhiv: Teden 5G: Priložnosti 5G omrežja za poslovne uporabnike

V času predsedovanja Slovenije Svetu EU bo v Digitalnem središču Slovenije potekal teden posvečen 5G. Vabimo vas, da se nam v torek, 19. oktobra pridružite na dogodku Priložnosti 5G omrežja za poslovne uporabnike, na katerem bomo predstavili različne rešitve, primere iz prakse, ki jih nova generacija mobilnih omrežij prinaša predvsem poslovnim uporabnikom. Ne zamudite tudi okrogle mize z zanimivimi gosti, ki bodo spregovorili o najnovejših trendih, izzivih in strategijah pri uvajanju 5G v praksi.

Arhiv: GZS pozvala Vlado k nujnemu ukrepanju glede enormnih cen energentov

»Smo sredi največje krize v energetiki do zdaj, gre za preživetje – nujne so takojšnje in še bolj sistemske rešitve,« je zapisal predsednik GZS Tibor Šimonka v pozivu Vladi RS. Tako v Sloveniji kot ostalih državah EU so se v zadnjem obdobju cene energentov namreč enormno povečale, posledice občutimo vsi, tako gospodinjstva kot gospodarske družbe, najbolj pa energetsko intenzivna industrija. GZS vidi pri urgentnem iskanju rešitev nujnost sodelovanja predstavnikov industrije, energetike in države na najvišjem nivoju. Na osnovi analiz in rezultatov ankete, izvedene med podjetji iz energetsko intenzivne industrije, je Gospodarska zbornica Slovenije skupaj z Energetsko zbornico Slovenije pripravila tudi predloge konkretnih ukrepov.

Arhiv: Vabljeni na seminar o poreklu blaga, ki smo ga pripravili v dveh delih

Vabljeni na seminar o poreklu blaga, ki smo ga pripravili v dveh delih. Prvi dan, 8. 11. 2021 je namenjen vsem, ki jih zanimajo osnove oz. si želijo osvežiti znanja iz tega področja. Drugi dan, 9. 11. 2021 je namenjen novostim, ki so že stopile v veljavo, kot tudi novostim, ki nas še čakajo v letošnjem letu.

Arhiv: FORUM AGENTI MILANO SE VRAČA z B2B sestanki »v živo« Predstavitev možnosti sodelovanja na poslovnem dogodku v Milanu

Potem, ko je zaradi COVIDa lanskoletni poslovni dogodek potekal virtualno, italijanski organizatorji za letos napovedujejo srečanja z italijanskimi agenti »v živo«. Gospodarska zbornica Slovenije in Javna agencija SPIRIT Slovenija, v sodelovanju z diplomatsko konzularnimi predstavništvi v Rimu in Milanu bosta organizirala udeležbo slovenskih predstavnikov gospodarstva na poslovnem dogodku FORUM AGENTI, ki bo potekal 2. in 3. decembra letos na letališču Malpensa pri Milanu.

Arhiv: 5. INOVACIJSKI MEETUP, 14. oktober 2021

Prvo jesensko online srečanje slovenskih inovatork in inovatorjev, tokrat z razkritim gostom, Boštjanom Hrenom iz Telekoma Slovenije.

Arhiv: GRAVITACIJA LIVE! št. 4, 20. oktober 2021

Gost četrte Gravitacije LIVE!, v kateri bo govora o kibernetski varnosti, bo Dalibor Vukovič, produktni vodja pri Telekomu Slovenije, ki je certificiran etični heker in specialist za kibernetsko varnost z več mednarodno priznanimi certifikati.

Arhiv: V okviru brezplačnega pilotnega programa Go MED-Delavnica: Izvoz po korakih

Vabimo vas, da se pridružite projektu Go MED in sestavite svoj individualni paket podpornih storitev za uspešen prodor na mediteranske trge. Pilotni program Go MED ponuja izobraževalne delavnice in individualna svetovanja za slovenska podjetja, ki želijo vstopiti na trge Mediterana. Poslovanje s tujimi trgi prinaša različne izzive, katerih morebitne negativne posledice podjetje lahko omili, če se na vstop na tuji trg dobro pripravi. Del priprave je tudi strukturiran načrt procesa vstopa na tuji trg, ki vključuje več nujnih elementov priprave, kot npr. SWOT analiza, finančni načrt, vključeni zaposleni, ipd. V tokratni delavnici bodo udeleženci pridobili potrebne veščine, znanja in orodja za učinkovito pripravo izvoznega načrta. Predavatelj vas bo preko teoretične podlage vodil do preizkušanja in uporabe pridobljenega znanja, po izteku glavnega dela pa bo še priložnost za individualni razgovor z njim, v okviru razpoložljivega časa.

Arhiv: Srečanje s predstavniki filipinskih zaposlitvenih agencij

Se tudi vaše podjetje sooča s pomakanjem kvalificirane delovne sile, npr. varilcev, negovalnega osebja, voznikov tovornih vozil in podobno? V kolikor je vaš odgovor pritrdilen, vas vljudno vabimo na virtualno srečanje s predstavniki zaposlitvenih agencij iz Filipinov, ki ga za zainteresirane delodajalce iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Češke in Poljske organizira Philippine Association of Service Exporters, Inc. (PASEI).

Arhiv: Seminar: poslovanje z Uzbekistanom

Ob priložnosti obiska vodje protikorupcijske komisije Uzbekistana, g. Akmala Burkhanova, v sodelovanju z zavodom, Regionalni dialog, organiziramo seminar na temo poslovanja z Uzbekistanom. Na dogodku bodo predstavljene reforme vezane na razvoj in liberalizacijo gospodarstva, ter poslovne priložnosti v Uzbekistanu.

Arhivi