Novice


Arhiv: DIGITAL EUROPE - NAJAVA

Program za digitalno Evropo bo z načrtovanim skupnim proračunom v višini 8,2 milijarde evrov oblikoval in podpiral digitalno preoblikovanje evropske družbe in gospodarstva. Njegov cilj je izboljšati konkurenčnost Evrope v svetovnem digitalnem gospodarstvu in povečati njeno tehnološko avtonomijo. Proračun programa bo razdeljen na 5 področij: super-računalništvo, umetna inteligenca, kibernetsko varnost, napredna digitalna znanja ter zagotavljanje široke uporabe digitalnih tehnologij v gospodarstvu. Rok za prijavo bo še v letu 2021.

Arhiv: JAVNI NATEČAJ ZA EVROPSKE NAGRADE ZA SPODBUJANJE PODJETNIŠTVA ZA LETO 2021

Evropska nagrada za spodbujanje podjetništva, prepoznava in priznava najbolj uspešne spodbujevalce podjetništva v Evropi, predstavlja najboljše podjetniške prakse, povečuje zavedanje o dodani vrednosti podjetništva ter spodbuja in navdihuje potencialne podjetnike. SPIRIT Slovenija, javna agencija bo v letošnjem natečaju, največ šestim izbranim prijaviteljem, ki bodo na posameznem področju izbrali največ točk, izplačala finančne nagrade, v višini 3.000,00 EUR bruto. Za izplačilo nagrad bo s prejemniki sklenjena pogodba. Nagrado bo prejel le najbolje ocenjen projekt iz posameznega področja natečaja. Rok za oddajo je najkasneje do 20. 5. 2021.

Arhiv: Kratki spletni seminarji s področja cestnih prevozov

Prvi seminar je za nami. Naslednji bo v četrtek, 27. maja 2021: Dovolilnice za opravljanje mednarodnih prevozov. Predavatelji bodo poleg izdajateljev tudi vodilni strokovnjaki tega področja iz Ministrstva za infrastrukturo in Finančne uprave. Vabljeni.

Arhiv: Četrtkova izvozna svetovanja, 20. maj 2021

Člane GZS vljudno vabimo na individualna izvozna svetovanja, ki jih za vas pripravljajo sodelavci Centra za mednarodno poslovanje (CEMP). Svetovanja potekajo v obliki 30 minutnega spletnega individualnega pogovora o izvoznih usmeritvah, izzivih ter pogojih poslovanja na izbranih izvoznih trgih. V tokratnem Četrtkovem izvoznem svetovanju, ki bo 20. maja 2021, med 9. in 12. uro, vam bodo na voljo svetovalci za trge Nemčija - Vanja Bele, Podsaharska Afrika - Ante Milevoj in Tajvan – Nataša Turk.

Arhiv: Poslovni klepet "Business Talk" 2021/13, 18. maj 2021

V Centru za mednarodno poslovanje so pripravili serijo virtualnih poslovnih klepetov pod imenom Business Talks, ki se bo odvijal v torek, 18. maja 2021 ob 14. uri po slovenskem času. Tokratni gost bo Dany Njiem, direktor in lastnik podjetja RN Chemicals SARL iz Bejruta v Libanonu. Podjetje deluje na področju veleprodaje in distribucije kemikalij v Libanonu, Bližnjem vzhodu in v Severni Afriki. Dany je prav tako lastnik investicijskega podjetja Falcon Capital ter član poslovnih združenj »Lebanese Dutch Business Association« ter »Gulf Petrochemicals and Chemicals Association«.

Arhiv: Trendi v novem zaposlovanju še vedno krepki

Zavod RS za zaposlovanje je v sredo (5. 5.) objavil zadnje neuradne podatke o številu brezposelnih. Njihovo število se še vedno zvezno znižuje (78.000), pri čemer se je število novih zaposlitev precej povečalo prav v prvem tednu maja, kar je bila tudi posledica prazničnega tedna (šolske počitnice v zadnjem aprilskem tednu in zato manjša rast zaposlovanja v predhodnem tednu).

Arhiv: 8 namigov za dvig ravni čustvene inteligence

Čustvena inteligenca pomeni sposobnost prepoznati, razumeti in upravljati lastna čustva ter prepoznati, razumeti in vplivati na čustva drugih. Na portalu inc.com smo našli osem namigov, kako povečati to sposobnost.

Arhiv: 7. Netpro konferenca: Načrtovanje v negotovih časih, 17. junij 2021

Preteklo leto je prineslo številne izzive, a hkrati tudi priložnosti za spremembe. Zlasti mala in srednje velika podjetja so bila postavljena pred vprašanje, kako se odzvati v takih razmerah. Kako v teh negotovih časih izkoristi svoje potenciale in dosegati poslovni uspeh? Na ta vprašanja bomo skupaj z gosti poskušali odgovoriti na 7. Netpro konferenci – največji poslovni in networking konferenci za mala in srednje velika podjetja v Sloveniji.

Arhiv: Analiza zdravstvenega stanja poklicnih skupin

V raziskavi v okviru projekta Premik je bilo skozi dvajsetletno obdobje (1997–2016) proučevano zdravje več kot 50 tisoč delavcev iz 12 poklicnih skupin, za katere velja poklicno zavarovanje.

Arhiv: Za prehod v podnebno nevtralno gospodarstvo nujna tudi nizkoogljična elektrika in omrežje

Na seji Strateškega sveta za okolje (SSO) pri GZS so udeleženci razpravljali o potrebah gospodarstva za prehod v podnebno nevtralno, krožno prihodnost. Strinjali so se, da bi morale biti naložbe gospodarstva v ta namen izvedene v tem desetletju, kot to velja v drugih članicah EU. Investicije, ki bodo za prehod potrebne, bodo izjemno velike, zato bodo morale biti podprte tudi z javnimi sredstvi.

Arhivi