Novice


Arhiv: Obisk češke obrambne delegacije na GOIS

Grozd obrambne industrije Slovenije v sodelovanju z Združenjem češke obrambne industrije, Veleposlaništvom Češke republike v Ljubljani in Gospodarsko zbornico Slovenije vabi na POSLOVNO SREČANJE SLOVENSKIH IN ČESKIH PODJETIJ IZ OBRAMBNE INDUSTRIJE v četrtek, 24. junij 2021 ob 9.30. uri na Gospodarski zbornici Slovenije.

Arhiv: Obisk poslovne delegacije iz Srbije

Slovenijo in GZS bo 23. junija 2021 obiskala delegacija srbskih poslovnežev, ki želi vzpostaviti in okrepiti poslovne vezi s slovenskim partnerji na »tradicionalen« način, z neposrednim srečanjem in bilateralnimi razgovori »v živo«. V sodelovanju z Javno agencijo SPIRT in srbsko gospodarsko zbornico organiziramo enega prvih številčnejših »fizičnih« poslovnih dogodkov na GZS po daljšem obdobju. GZS bo zagotovila izvedbo skladno z veljavnimi ukrepi in omejitvami za zaščito zdravja.

Arhiv: Slovensko - Smolenski poslovni forum

Gospodarska zbornica Slovenije in Gospodarska zbornica Smolenska, v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija, organizirata online poslovni dogodek "Slovensko - Smolenski poslovni forum in B2B", kjer bodo predstavljene poslovne priložnosti Slovenije in Smolenske oblasti ter online B2B srečanja med udeleženci.

Arhiv: Četrtkova izvozna svetovanja, 17. junij 2021

Člane GZS vljudno vabimo na individualna izvozna svetovanja, ki jih za vas pripravljajo sodelavci Centra za mednarodno poslovanje (CEMP). Svetovanja potekajo v obliki 30 minutnega spletnega individualnega pogovora o izvoznih usmeritvah, izzivih ter pogojih poslovanja na izbranih izvoznih trgih. V Četrtkovem izvoznem svetovanju, ki bo 17. junija 2021, med 9. in 12. uro, so vam na voljo svetovalci za trge Rusije, Švice in Zahodnega Balkana.

Arhiv: Španija: obisk predsednika regionalne vlade Kanarskih otokov

Ob uradnem obisku Predsednika regionalne vlade Kanarskih otokov, g. Pereza, s spremljajočo gospodarsko delegacijo, organiziramo na Gospodarski zbornici Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvom za zunanje zadeve in Javno agencijo SPIRIT, poslovni forum in mreženje, ki bo potekal v sredo, 16. junija 2021, ob 10:00 uri.

Arhiv: Povabilo k so-organizaciji študijskih potovanj v sklopu SIW ON TOUR 2021

Slovenska turistična borza (Slovenian Incoming Workshop – SIW), ki jo organizira Slovenska turistična organizacija, je najpomembnejši poslovni dogodek, ki postavlja trende v slovenskem turističnem okolju in kjer se srečajo tuji organizatorji potovanj (tuji TO/TA) in slovenska turistična ponudba. SIW predstavlja neprecenljivo priložnost za poglobitev že obstoječih partnerstev in za vzpostavljanje novih kontaktov. V letu 2021 bo SIW potekal v terminu od 13. do 14. septembra v nekoliko drugačni preobleki, kot smo jo bili vajeni do sedaj.

Arhiv: Slovensko gospodarstvo v 1. četrtletju po rasti presenetilo

Bruto domači proizvod v Sloveniji se je v 1. četrtletju 2021 na letni ravni realno povečal za 1,6 % (prilagojeno za sezono in koledar za 2,3 %), kar je primerjalno gledano najvišja rast med članicami EU, ki so podatke že objavile na portalu Eurostata.

Arhiv: 4 namigi, kako biti manj strogi do sebe

Biti strog do sebe je neučinkovito, vendar je to vzorec, ki ga je težko preseči. Na portalu Harvard Business Review (https://hbr.org) smo našli štiri namige, kako lahko sprejmete bolj uravnotežen in čustveno bolj umirjen pristop do sebe.

Arhiv: Izšla posebna številka GG ob 170-letnici

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) letos praznuje 170 let svojega obstoja. Vseh teh 17 preteklih desetletij lahko opišemo s pridevniki, kot so dinamično, zavzeto, vizionarsko. Dinamiko vam v posebni izdaji revije Glas gospodarstva 170 let GZS prinašamo v prispevkih o ključnih mejnikih v zbornični zgodovini in razvoju, o pomenu zbornic v mednarodnem okolju ter s pregledom ključnih dogodkov, ki jih za vas, spoštovani člani, pripravlja GZS. Zavzetost boste razbrali iz pogovorov z nagrajenci GZS, v socialnem dialogu ter tudi v povezavi z izobraževanjem in usposabljanjem. Vizijo pa lahko začutite v člankih o strateških razvojno-inovacijskih partnerstvih, o krožnem gospodarstvu, o inovacijah (bistvo inoviranja so ljudje!) ter v razmišljanju novega predsednika GZS Tiborja Šimonke. GZS vidi kot najmočnejšega partnerja državi.

Arhiv: Slovesnost ob 170-letnici s podelitvijo 53. Nagrad GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

Rdeča nit letošnjega slavnostnega dogodka bo »S tradicijo gradimo prihodnost«. Iz 170 let zgodovine želimo v prihodnost prenesti tradicijo - tisto, kar je bilo dobro, pozitivno, kot so znanje, izkušnje, strokovnost, … in to nadgraditi s tistim, brez česar si prihodnosti ne moremo predstavljati - nove vede, informatika, digitalizacija, širokopasovno omrežja, industrija 4.0 … Na slavnostni prireditvi bomo že 53-ič podelili Nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.

Arhivi